Nyheder 31. maj 2016

Video med Joan Ørting: - Jeg har ikke bollet i et år

Tilbuddene vælter ind, men selv om den 56-årige sexolog nok er kæresteklar, vil hun aldrig igen bo sammen med en mand

Sex, sex og mere om sex.

Det falder ret naturligt omkring køkkenbordet hos Joan Ørting i hendes laksefarvede bondehusidyl på Langeland.

Sexologen er nærmest blevet synonym med ordet sex, men privat er der ingen mand i dobbeltsengen.

– Jeg har ikke været i seng med nogen i et år. Jeg har faktisk ikke bollet i over et år, griner Joan.

Den 56-årige rødtop har været helt og aldeles single, siden hun i december blev skilt fra Carsten Islington efter 15 års ægteskab.

Parret er stadig gode venner, og Carsten bruger faktisk en del af sin fritid på at bygge og snedkerere som handyman hos Ørting, men sengekammerat er han ikke længere.

Dan Mariegaard

Det med en kæreste sker af sig selv. Jeg ved, det kommer, siger singlen Joan Ørting. Foto: Dan Mariegaard.

Den velplejede kvinde hopper heller ikke på det første det bedste selskab under det silkelagen, der har lettet svedeturene under hendes overgangsalder.

– Jeg får masser af tilbud. Mange vil gerne på date med mig. Især unge mænd er vilde med modne kvinder, men jeg bliver også kontaktet af mænd i 70’erne. Jeg har fået en penne-ven på 70 år, men jeg har endnu ikke været på en eneste date. Jeg venter stille og roligt, smiler Joan.

Selv om sexologen trives fantastisk i sit eget selskab, så regner hun ikke med at være alene i al fremtid.

– Jeg vil vildt gerne have en kæreste, men kommer ikke til at bo sammen med nogen igen. Det er helt sikkert. Vi skal have hvert sit sted og kan så mødes i weekender eller lignende, siger Joan.

Hun passer stadig imperiet, der tæller undervisningslokaler i Aarhus og København, hvor både ansatte og Joan selv underviser.

Mindst en gang ugentligt er hun ude at holde foredrag, men halvdelen af livet foregår i gummistøvler blandt blomster, hund, katte og høns langt ude på landet, hvor bypigen finder både ro og kreativitet. I øvrigt meget tæt på, hvor Adam Oehlenschläger skrev ”Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand”.

– Jeg står altid vildt tidligt op. Omkring kl. 7.00. Så laver jeg en caffe latte og tjekker computeren. Så tager jeg et karbad.

- Jeg elsker at ligge i karbad. Jeg går også hver dag en tur med hunden på halvanden times tid, så handler jeg ind og laver måske mad om eftermiddagen. Jeg spiser ikke for sent.

Om aftenen elsker jeg at se serier, både ”Game of Thrones” og ”Arvingerne”. ”Natportieren” var skidegod, og så ser jeg ”Gift ved første blik”. Det er meget interessant. Jeg ville vildt gerne være med til at udvælge parrene.

- Alle andre lande har faktisk en sexolog med i programmet, griner Joan, som også er begyndt at male.

Ørting har det fantastisk, men de sidste år har også bibragt minusser.

– Jeg synes, 40’erne var sjovere end 50’erne, men heldigvis er min overgangsalder ved at være overstået.

Dan Mariegaard

– Vi kvinder bliver trætte af den almindelige måde. Et gennemsnitligt samleje tager syv minutter og fire sekunder, sker klokken 22.45 og er målrettet efter udløsningen. Vi onanerer på hinanden. Jeg vil have feminin seksualitet, ømhed, små kys og nærvær. Foto: Dan Mariegaard.

- Det er ærgerligt, vi kvinder skal gennem det. Vores hormoner bliver taget fra os, og vi ændrer os.

- Selvfølgelig er det rart, at menstruationen holder op, men svedeturene har været hårde. De betyder mindre søvn, og så orker man mindre.

- Nogle mærker ikke noget, men det har været slemt for mig, fortæller Joan, som også har genkendt lidt grå hår blandt de rødfarvede krøller.

– Jeg er godt tilfreds. Du ser mig aldrig i et fitnesslokale. Selvværd fås altså heller ikke på krukker eller flaske.

- Jeg skal ikke strammes op eller have helt hvidt tandsmil. Det er det uperfekte, vi alle har til fælles.

- Vi lever i et selvtillidssamfund, hvor det handler om høje karakterer, flot hus eller at se perfekt ud, men vi skal lære at elske os selv og få selvværd.

Sponsoreret indhold