Nyheder 19. december 2015

Video: Linse Kessler lærer at redde liv

Realitybaben har fået besøg af ”Kunsten at redde liv”, hvor hun lærer, hvordan man bruger en hjertestarter.
Foto: YouTube

Det er vigtigt at kunne førstehjælp, og Linse Kessler vi rigtig gerne lære mere om, hvordan hun kan hjælpe andre.

Selv siger hun, at hun nok ikke har fulgt så godt med, da hun lærte noget tidligere, men hun vil meget gerne lære mere, for som hun siger: har hun jo folk i sit liv, hun gerne ville kunne redde. Og hun vil også gerne kunne hjælpe, hvis en falder om, når hun er en tur nede i Brugsen.

Så hun får besøg af en instruktør fra foreningen ”Kunsten at redde liv”, som i denne måned har en julekalender – og i dag er det Linse, der skal lære, hvordan man bruger en hjertestarter. Og det er vigtigt, for førstehjælp og hjertestartere redder liv – og ved et hjertestop kunne hele 75% reddes, hvis flere danskere tilegnede sig enkle førstehjælps-teknikker.

Se videoen her:

- Den største gave, du kan give andre, er livet, og det er netop hele formålet med vores video-julekalender. Hvert år rammes godt 3.500 danskere af hjertestop udenfor sygehusene. Kun omkring 8-10% af dem overlever. I mange tilfælde kunne de have været reddet, hvis der havde været en person i nærheden, der kunne førstehjælp, eller hvis man havde en hjertestarter i nærheden, fortæller Formand Henrik Andreasen

Fakta om ”Kunsten at redde liv”:

Foreningen ”Kunsten at redde liv” blev stiftet i 2012 af forretningsmanden Henrik Andreasen og kunstneren Hanne Koch, der begge havde haft en kritisk oplevelse tæt inde på livet.

Foreningen arbejder med at opsætte hjertestartere i mindre byer og lokalsamfund, hvor økonomien ikke er tilstede, og hvor der ofte er lang responstid for ambulancer.

Siden foreningens start har knap 6500 sponsorer bidraget til, at foreningen har kunnet opstille intet mindre end 349 hjertestartere i mindre danske byer.

”Kunsten at redde liv” har været en så stor succes, at foreningen nu er på vej ud over Danmarks grænser og til januar åbner en organisation i Belgien.

Sponsoreret indhold