Victoria: Hendes op- og nedture

Daniel og Victoria er meget forelskede og glæder sig til deres sommerbryllup til næste år

Daniel og Victoria er meget forelskede og glæder sig til deres sommerbryllup til næste år

Foto: All Over

I efteråret 1997 måtte Victoria erkende over for hele verden, at hun var syg. Hun var uhyggeligt tynd og afmagret, og selv om det svenske kongehus længe benægtede, at noget var galt, så kunne løgnen om anoreksien ikke holde længe.

- Min sygdom skyldtes personlige problemer. Det var en stor indre konflikt. Men et eller andet sted er jeg glad for, at jeg fik sygdommen så tilpas tidligt, at jeg kunne komme igennem krisen. Når jeg hører om andre med spiseforstyrrelser, ved jeg fra mig selv, hvad de går igennem, fortalte hun i 2004 til det svenske blad Amelia.

Skulle tage 15 kilo på

Inden da havde billeder af en afpillet og trist Victoria chokeret hele Skandinavien, og alle kunne tydeligt se, at den svenske prinsesse bestemt ikke havde det godt. Eksperter vurderede, at hun skulle tage mindst 15 kilo på for at blive rask igen.

Sygdommen opstod under et studieophold i Frankrig og blev bare værre og værre. Heldigvis har hun overvundet den barske lidelse ved hjælp af gode og nære venner.

- Der findes mennesker i min nærhed, som jeg har stor fortrolighed til, og som jeg kan tale med. Det er vigtigt at have personer, som giver sig tid til at lytte, og så behøver de ikke at være eksperter, sagde hun i 2004.

Året efter i 1998 viste hun en ny, flot og sund silhuet frem til sin 21-års fødselsdag, og det svenske folk og kongefamilien åndede lettede op.

- Jeg følte mig så dum …

Da den lille kronprinsesse begyndte i skolen i 1982, stod det hurtigt klart for hende selv og forældrene, at der var noget galt.

- Bogstaverne hoppede. Alle grinede. Jeg fik tidligt at vide, at det ikke var min fejl. Alligevel havde jeg svært ved at acceptere det. Jeg følte mig så dum, har Victoria fortalt.

Ligesom sin far og lillebror lider hun af dyslexi, bedre kendt som ordblindhed. Heldigvis fik hun masser af støtte og opbakning og har senere bestået sine studier med flotte karakterer.

Victoria dumpet

I 1994 forelskede hun sig hovedkulds i Daniel Collert, som hun var kæreste med i seks år. De mødte hinanden i gymnasiet, og han var Victorias første kærlighed. Parret nåede også at bo i New York sammen i to år, hvor de lod sig fotografere gående hånd i hånd og med forelskelsen lysende i øjnene.

Desværre for Victoria var det ikke hende, som valgte kæresten fra. Hun blev tværtimod droppet af Collert, og i lang tid var der ingen smilende billeder af Victoria, som ellers er kendt for sit lyse sind og varme.

Venskab blev til kærlighed

I foråret 2002 mødte hun sit livs kærlighed, Daniel Westling. I starten var der dog ingen af dem, som havde nogen idé om, at de syv år senere skulle deklarere deres forlovelse for hele den svenske nation.

- Det føles stabilt, når et venskab går over i kærlighed. Så ved man, at det ikke er noget impulsivt, der bare kommer og går, sagde Daniel Westling i går under pressemødet.

Allerede nogle få uger efter parret havde mødt hinanden i fitnesscenteret, hvor Daniel var hendes personlige træner, måtte Victoria forlade ham for at arbejde i Berlin og Paris.

Først i sommeren 2003 viste de sig sammen som et officielt par til et bryllup for Victorias veninde.

I starten af forholdet var hendes venner og familien meget skeptiske over for Daniel, men alle faldt hurtigt for hans charme, og alle kunne se, hvilken positiv virkning han havde på Victoria.

- Jeg føler mig meget tryg med Daniel. Han er vældig morsom, og vi har det rigtig godt sammen. Daniel er en klog person, og selv om det lyder modsætningsfyldt, så har han masser af energi, selv om han er så tryg, sagde en lykkelig Victoria i går til pressen.

Se alle billederne af Victoria i galleriet.


Vind armbånd


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close