Nyheder11. juni 2011

Vi forurener, som det passer os

Det svenske kongehus blæser på miljøet
Intet er godt nok til Madeleines firbenede ven. Den blev fløjet hjem fra USA i privatjet
Intet er godt nok til Madeleines firbenede ven. Den blev fløjet hjem fra USA i privatjet
 Foto: All Over

Selv om det er en gammel nyhed, at CO2 er på dagsordenen, er det åbenbart ikke noget, det svenske hof beskæftiger sig med. De har på den anden side også rigeligt andet at bekymre sig om for tiden.

Netop som rygterne gik på, at prinsesse Madeleine ikke ville komme hjem fra USA til sin skandalefars fødselsdag, dukkede hun alligevel op i Stockholm.

Læs også: Madeleine skal redde kongen

Men Madeleine er ikke alene hjemme i Sverige. Hendes hund Zorro har nemlig gjort den unge prinsesse følgeskab, og ifølge bt.dk er det lille kræ blevet fløjet hjem med privatfly.

Kongehuset vil dog ikke oplyse, hvem der har betalt for den ekstravagante lufttur.

- Der var en pilot, som tilbød at gøre det. Hvor, hvordan og hvornår tilhører privatsfæren. Det er en privat rejse, og det er et privatfly, siger informationschefen fra hoffet.

Læs også: Madeleine: Forelsket igen

Ifølge den svenske avis Expressens oplysninger koster en tur imellem New York og Stockholm i privatjet mellem 250.000 og 500.000 kroner.

Men selv om informationschefen bedyrer, at udgiften til hunderejsen ikke kommer til at bebyrde skatteyderne, er det vel uomgængeligt, at miljøet må betale en form for pris.

Sponsoreret indhold