Vi er af og til ”Gorm på 16” og ”Sofie på 19”

Foto: Claus Poulsen

På blot to måneder er der blomstret et varmt venskab op mellem kokken Gorm og danseren Sofie.

- Jeg holder rigtig meget af Sofie, og det er ret vildt at have så mange følelser, varme og venskab med en man har kendt i to måneder, lyder det fra den 34-årige TV-kok.

Og vennerne mener, at det er den samme indstilling til dansen, der gør, at de klinger godt med hinanden. Dagen før måtte danseparret således tage i træningslokalet fra kl. 23.30 til halv et om natten. Det var nemlig det eneste tidspunkt, hvor der var plads i kalenderen.  

- Gorm siger aldrig nej, og han kan træne når som helst og hvor som helst. Han er en, der finder muligheder i stedet for begrænsninger, forklarer Sofie Kruuse.  

Men venskabet giver også anledning til, at der bliver kærligt drillet, når tingene på dansegulvet ikke altid lige går, som det skal. Og da spørgsmålet falder på, hvad Gorm kunne blive bedre til, kommer svaret prompte fra Sofie.  

- Huske! Det er alderen. Han virker jo lige lidt ældre end mig, driller den kærlige danserinde, der selv lige er rundet de 40 år.

- Og hvis jeg giver ham en koreografi og vurderer, at der er nok for lang en vej til, at han kunne lære det. Så kan jeg godt finde på at sige, ”ej, vi tager noget andet og finder en lettere udgave”. Så er han, ”nej, nu viser du det mig igen”. Der skal ikke være noget, hvor han ikke kan. Så bliver han total ”Gorm, 16 år”.

Dansevennerne har nemlig to øgenavne, de driller hinanden med både inde og uden for dansegulvet, hvis en af dem bliver lidt for teenagertrodsig.   

- Vi kører med to begreber. ”Gorm, 16” og ”Sofie, 19”. ”Sofie på 19” er en, der går i byen i København, og lader sin taske ligge uden for baren, og tænker ”den bliver jo liggende”. Og ”Sofie 19” er så heldig, at folk faktisk tænker, at den taske må gerne blive liggende. Den skal da bare blive liggende. Og så kommer hun tre timer senere, hvor hun siger ”hvor er min taske henne”? Den ligger så inde i baren, ler Gorm.

- Nu er jeg fra Jylland, og der stoler man på hinanden, svarer Sofie igen og fortsætter.

- ”Gorm 16” er bare, når Gorm opfører sig som en 16-årige. Så han danser på bordene og bliver flabet.

Ja, så bliver jeg lidt. ”Nej, jeg er 16. Jeg kan alt”, klukker pizzakongen. 

 

Gorm og Sofie er klar med andre end de klassiske dansetrin, når de indtræder Danmarks mest populære dansegulv fredag efter fredag. Foto: Claus Poulsen 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close