Nyheder27. december 2022

Verdens største cylinderakvarium sprang i luften: – Det var en tikkende bombe

Omkring en million liter vand fossede ud, da verdens største cylinderakvarium sprang i luften i Berlin. Ekspert kalder akvariet for en tikkende bombe
Eksplosionen sendte vand og affald ud i Berlins gader.
Eksplosionen sendte vand og affald ud i Berlins gader.
 Foto: Snapshot-Photography/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Herman Schuran, der er akvarie- og plexiglasekspert, fortæller nu ifølge Daily Mail, at han ikke er overrasket over, at akvariet eksploderede,

Ifølge ham ligger ansvaret for ulykken på producenten, der har bygget akvariet. På mirakuløs vis var der ingen af hotelgæsterne eller forbipasserende, der kom til skade i ulykken.

Akvariet skulle have været tjekket og inspiceret hver andet år, fortæller Herman Schuran.

For at styrke plexiglasset på akvarier, kræver det, at det bliver opvarmet til 80 grader under produktionen. Hvis det ikke bliver det eller er gjort korrekt, kan det have resulteret i revner i glasset, siger Herman Schuran.

– AquaDom (akvariets navn, red.) skulle have været varmet op til 80 grader under produktionen, og igen under renoveringen., Det er dyrt, men det er muligt, fortæller han.

Det 16 meter høje akvarium eksploderede om morgenen 16. december omkring kolokken 5.30, og mens der ikke kom nogen personer til skade under ulykken, så led de 1500 fisk i akvariet en anden skæbne.

Akvariet blev indviet i december 2003 og renoveret og moderniseret i 2020.

Sponsoreret indhold