Nyheder27. marts 2022

Verdens kedeligste job afsløret - og næsten for kedelig at skrive om

Forskere har fundet frem til de allermest kedelige jobs i verden. Listen kan du læse her… hvis du da ikke falder i søvn undervejs
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour580118.jpg
 (Foto: MEGA)

Vi kender det alle sammen: Vi sidder til middag med en ny m/k, og midt i maden begynder vedkommende en længere maratonfortælling om sit ”spændende job”.

Det er noget med, at vedkommende ”sidder med noget data, der skal overvåges med hjælp fra nogle cms-systemer (som selvfølgelig altid driller) med det formål at realisere strategien og nå kpi’erne, så væksten… bla… bla… bla…”.

Du er formentlig allerede faldet i søvn. For spændende er det ingenlunde.

Faktisk er det drønkedeligt, og du har mest af alt brugt hjerneenergi på at forstå, hvordan vedkommende kan holde sig vågen 37 timer om ugen på sit job.

Men hvilket job er der så tale om? Jo, ifølge forskere er verdens mest kedelige job (at høre om) jobbet som dataanalytiker.

De 5 mest kedelige jobs (at høre om)

Dataanalytiker

Bogholder

Skat/forsikring

Rengøring

Bank

Det er i mediet Personality and Social Psychology Bulletin, at man har fremlagt de fem jobs, der er mindst (og mest) kedelige at høre om. Og her stryger jobbet som dataanalytiker altså ind på en sikker førsteplads – skarpt forfulgt af jobbet som revisor.

De 5 mest spændende jobs (at høre om)

Kunstner

Forsker

Journalist

Sundhedsvæsnet

Skolevæsnet

På den modsatte listen – listen over jobs der er spændende at høre om – er det jobbet som kunstner, der får æren af førstepladsen.

OG ind på en sikker tredjeplads kommer jobbet som journalist. På SE og HØR kan vi da også godt afsløre, at vi ofte får spørgsmål af vores bordherre eller -dame, når vi er til middag.

Sponsoreret indhold