Nyheder20. december 2021

Verdens dyreste burger: Koster 1233 Bic Macs

En hollandsk kok har konstrueret verdens dyreste burger - og ingredienslisten er noget for sig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/the_golden_boy2_redigeret.jpg
 Foto: De Daltons.

Er 37.000 kroner for meget for en burger?

Det mener kokken Robbert Jan de Veen ikke. Han og restauranten De Daltons har konstrueret en guldbelagt burger til netop den pris.

For at spise den eksklusive burger kræver det dog en tur til Holland. Nærmere bestemt til Voorthuizen uden for Amsterdam.

Prisvindende kok

Ifølge hollandske Metro har de Veen kendt for at vinde priser for sit kokkeri.

I 2020 vandt han prisen for den lækreste frokost i Holland, mens andre af de Veens retter også har fået flere podiepladseringer i konkurrencen.

Læg et depositum

Og for at kunne sætte tænderne i den dyre burger kræver det, at du bestiller to uger i forvejen og lægger et "lille" depositum på 5577 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/first_bite_redigeret.jpg
 Foto: De Daltons.

Formanden for den Kongelige Fødevare- og Drikkevare Organisation i Holland, Robèr Willems var den første, der fik lov til at sætte tænderne i den guldbelagte burger. Foto: De Daltons.

Skal spises med fingrene

Burgeren, der på menukortet hedder ‘The Golden Boy’, indeholder udover en Wagyu-bøf blandt andet beluga caviar, kongekrabbe og trøffel.

På burgerbollens indgridiensliste finder man den kostbare Dom Pérignon-champagne.

Selvom den ekslusive burger koster 37.000 kroner, insisterer Robbert Jan de Veen og De Daltons på, at burgeren skal spises med fingrene.

Derfor følger der heller ikke bestik med, når burgeren serveres.

Robbert Jan de Veen og De Daltons valgte i øvrigt at donere fortjenesten fra den første burger til den hollandske madbank, da burgeren blev lanceret i juni 2021.

Sponsoreret indhold