Nyheder 3. september 2009

Vera Lynn: Slår Eminem

I en alder af 92 bliver ikonet fra Anden Verdenskrig igen revet ned af hylderne
Vera Lynn var drømmekvinden for soldaterne under Anden Verdenskrig
Vera Lynn var drømmekvinden for soldaterne under Anden Verdenskrig
Foto: All Over

Den 92-årige Vera Lynn har fortrængt både Eminem og U2 fra den engelske top 20-liste.

Sangerinden, som holdt modet oppe blandt de allierede under Anden Verdenskrig med sin slager "We'll Meet Again", har udsendt et opsamlingsalbum med sine tudsegamle hits, for det er i disse dage 70 år siden, verdens ubestridt største katastrofe brød ud. Siden England igen har udstationeret soldater langt fra den engelske kyster, river briterne oldingens følte ballader ned af hylderne.

Landeplagen "We'll Meet Again"

Vera Lynn, som er datter af en blikkenslager og en syerske, optrådte første gang som 7-årig, men slog igennem i den helt store stil i 1942. Dengang havde hun sit eget radioprogram, hvor soldaterne, som kæmpede på det europæiske fastland, kunne ønske musik. Det var samme år, som hun lancerede "We'll Meet Again," som blev en landeplage så enorm, at selv de tyske soldater nynnede med på den.

Vera Lynn optrådte sidst for en større offentlighed for 15 år siden, da hun var en yngling på blot 77, og er i dag mest ambassadør for en række velgørenhedsorganisationer. Hun bor skiftevis i Sydfrankrig og Sussex i England og blev enke for 10 år siden, da hendes mand gennem 57 år, Harry Lewis, udåndede.

Vera Lynn, som hele sit liv har været stolt af sin engelske industridialekt cockney blev adlet til Dame i 1975. Hun har datteren Virginia.

Hør Vera Lynn fyre den max af her.


Sponsoreret indhold