Nyheder21. juli 2023

Vejede 450 gram: Mirakelbaby er kommet hjem

Moderen havde fået at vide, at den lille dreng ikke ville overleve
Zaylan Reed kunne være i en håndflade, da han blev født. 
Zaylan Reed kunne være i en håndflade, da han blev født.
 Foto: privatbillede Krysten Risbon

Zaylan Reed vejede kun 450 gram, da han blev født 16 uger for tidligt. Hans mor Krysten Risbon, 22, gik i fødsel kun 23 uger og seks dage inde i graviditeten.

Den lille baby var født med et hul i hjertet og brugte de næste par måneder koblet på ventilatorer, fordi hans lunger var for underudviklede til at hjælpe ham med at trække vejret på egen hånd.

Og selvom Krysten fik at vide, at drengen ikke ville klare det, er sønnen mod alle odds kommet med familien hjem - 181 dage efter fødslen.

Krysten var knust, da hun fik beskeden om, at hun ikke ville få Zaylan med hjem. 
Krysten var knust, da hun fik beskeden om, at hun ikke ville få Zaylan med hjem.
 Foto: privatbillede Krysten Risbon

- Da jeg holdt ham første gang, kunne han være i min bh. Nu er det kun hans fod, der kan være der. De havde fortalt os, at han nok ikke ville klare det. Han er en lille fighter. Han er et mirakel, fortæller Risbon til Daily Mail.

Ribson og kæresten, Janerio Reed, 20, var lykkelige, da de i august 2022 fandt ud af, at de ventede deres første barn.

Men Ribson begyndte at bløde efter 23 uger og seks dage og tog på hospitalet. Lægerne antog, at det var en svampeinfektion og sendte hende hjem med medicin, men hendes smerter blev kun værre.

- Jeg var oppe hele natten og skreg af smerte, fortæller hun.

Parret vendte tilbage til hospitalet, da smerterne ikke forsvandt, og lægerne opdagede, at hun var fire cm udvidet.

Ribson blev taget med helikopter til UPMC Magee-Womens Hospital, hvor den lille dreng kom til verden to dage senere den 23. december.

Han blev opereret efter at være født med ROP - en øjensygdom, der kan opstå, når babyer fødes for tidligt - for at forbedre hans syn.

Efter at være blevet udstyret med en ernæringssonde, kunne Zaylan komme hjem den 21. juni 2023, og den lille familie kan endelig nyde hinanden.

- Det var uvirkeligt at have ham hjemme. Det er ret sindssygt. Jeg kan ikke tro, hvor lille han var, fortæller Risbon.

Oplevelsen har fået Krysten Risbon til at søge ind på sygeplejestudiet, da hun selv ønsker at arbejde med for tidligt fødte børn.

Sponsoreret indhold