Nyheder29. december 2021

Varmeregning eksploderer: 3000 kroner mere - om måneden

Beboere i blandt andet Ulstrup i Østjylland kan se frem til en voldsom stigning på deres varmeregning næste år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20060201-080032-pf-1920x1345we.jpg
 Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Vi ved allerede, at elpriserne er på himmelflugt. Men det er varmeregningen også - nogle steder herhjemme endda med hele 185 procent.

Det er ifølge TV2 Østjylland konsekvensen for en række af husstande i lokalområdet Ulstrup og Bjerringbro.

Eller hvad der for nogle husstande svarer til næsten 3000 kroner mere hver eneste måned fra april næste år, hvor varmeprisen stiger så markant.

- Jeg synes, at det lyder af rigtig, rigtig meget, og det undrer mig, for hos andre varmeværker kan jeg læse mig frem til, at det andre steder slet ikke stiger lige så meget, siger den lokale beboer Thomas Vestergaard Kristensen til TV2 Østjylland.

Vildeste siden oliekrisen

Ifølge Gudenådalens Energiselskab er forklaringen, at prisen på både el og naturgas er steget gennem de seneste fem måneder. Men man vil nu forsøge at finde løsninger, der kan begrænse stigningen.

- Dette er det vildeste, jeg har oplevet siden oliekrisen i 1972, og det er ikke noget jeg som formand er stolt over at skulle præsentere for vor forbrugere.

- Jeg håber derfor personligt, at denne alvorlige situation, snarest vil blive behandlet på ministerplan, for at sikre kommende el- og gaspriser, samt leverancer, siger formand for Gudenådalens Energiselskab, Preben Sørensen.

Sponsoreret indhold