Nyheder4. december 2018

Kim Larsen i ny bog: Var kone utro og gav hende gonoré

I sin nye bog fortæller den nu afdøde Kim Larsen hemmeligheder fra sit unge liv, og han afslører blandt andet, at han var sin kone utro og gav hende en kønssygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_2.jpg
 (Foto: Scanpix)

Han bildte sine venner ind, at han var noget af en tyr – i virkeligheden havde Kim Larsen noget mere svært med det med kvinderne.

Det afslører den afdøde nationalskjald i sin nye bog ”Kim Larsen – Mine unge år”, der udkommer i dag.

Og i bogen afslører han også, at han efter en fugtig aften med store mængder øl og hash endte med at være sin hustru Mariann utro – og give hende gonoré.

I bogen fortæller Kim Larsen, hvordan ægteskabet til Mariann gik i stykker i foråret 1970, da han sammen med sine Gasolin-drenge var på besøg i Thy-lejren.

Efter koncerten faldt han i snak med en sangerinde fra et andet band. De endte med at danse tæt, drikke en del – og ryge sig skæve.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_2_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kim Larsen døde 30. september i en alder af 72 år. Foto: Kaspar Wenstrup

- Jeg havde fået rigelig tjald og drukket de bajere, jeg skulle, klokken var omkring midnat, og hun var sgu så sød. Vi stod og dansede lidt til noget musik, og så sagde hun: 'Har du noget sted at sove?' - 'Næ, men jeg vil da gerne sove sammen med dig!' Som sagt så gjort, fortæller Kim Larsen i bogen og tilføjer:

- Det var første gang, jeg var Mariann utro, og sangerinden var den anden kvinde i hele mit liv, jeg var i seng med, fortæller Kim Larsen i bogen.

Desværre havde sidespringet en uheldig sidegevinst i form af en omgang gonoré, og da han dagen efter dyrkede sex med sin hustru, måtte han efterfølgende krybe til korset og fortælle, at han formentlig havde smittet hende. Det blev slutningen på det ægteskab.

I bogen fortæller nationalskjalden også, at han allerede som 15-årig forsøgte at score Hanne Quist – der sidenhen blev hans anden hustru. De gik i parallelklasse.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_3_2.jpg
 (Foto: Niels S. Andersen)

Kim Larsen fortæller hudløst ærligt om sin ungdom i sin nye bog, der udkommer i dag. Foto: Aller Media

Kim Larsen havde dog ikke held med at få smigret Hanne. Faktisk havde han generelt svært med det med kvinderne. Han var genert og kunne ikke danse jitterbug som de andre drenge i 60’erne.

Da det ikke lykkedes ham at få fingre i Hanne, kastede han i stedet sin kærlighed på Mariann, som han blev gift med i 1968 på Københavns Rådhus.

De fik sammen sønnen Pelle.

Forholdet brast dog i 1970, hvorefter han blev gift med Hanne ”Kranen” Quist i 1973 – og forholdet til Hanne var på mange måder omgærdet af mystik.

Det er nemlig hende, som Kim Larsen skrev ”Kvinde min” om. Sangen, der for seks år siden blev kåret som alle tiders bedste danske kærlighedssang.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/hanne_0.jpg
 (Foto: Børge Walther)

Kim Larsen med ”Kranen” eller ”Miss Q”, som han kaldte sin 2. kone, Hanne Qvist. Foto: Børge Walther

Hun holdt sammen på hjemmet og familien, mens Kim Larsen tjente til føden med sin musik.

Offentligt kaldte han sin hustru for ”Kranen”. Det var hun ikke så begejstret for. Hun kunne bedre lide, at han sagde ”Miss Q” eller bare ”min dame”.

Men ”Kranen” skulle ikke forstås nedsættende:

En kran var både en, der løftede faldne mænd op, og sådan en, der, når den kom majestætisk duvende, fik al trafik til at gå i stå.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_og_liselotte_kloevborg.jpg
 (Foto: Jørgen Hjort)

Kim Larsen med sin tredje kone, Liselotte Kløvborg, som han fik to sønner med. Foto: Jørgen Hjort

Kim Larsen betegnede sig aldrig som en god far – tværtimod lagde han ikke skjul på, at det er fra børnenes mor, at den blide omsorg kom.

- Mine fire børn ville være gået for lud og koldt vand, hvis jeg skulle have taget mig af dem, sagde Kim Larsen i et interview med ALT for Damerne i 1994.

- De er blevet pakket ind i vat og bomuld fra deres første dag, og sådan skal det være. Det med børn er kvinder bedst til. Jeg er den patriarkalske ’sid ordentlig ved bordet’-type. Jeg strammer op og er det dumme svin, når jeg kommer hjem. Derfor kan de også bedst lide moderen, og det kan jeg også, fortalte han.

En sommerdag 1994 greb Kim Larsen telefonen og ringede hjem til sin Hanne.

- Jeg kommer ikke hjem mere. Jeg flytter til Odense, proklamerede den rapkæftede spillemand.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sh-52124.jpg
 (Foto: Aller Media)

Kim Larsen med sin mor Eva og sin hustru Liselotte. Foto: Aller Media

Kim Larsen var blevet forelsket op over begge ører, i en anden kvinde vel at mærke.

Han havde mødt en langbenet skønhed, der havde slået benene væk under ham.

”Hvem kan sige nej til en engel?”, spurgte Kim Larsen på sit albumcover fra samme år.

Covertitlen var en klar hentydning til hans nye kærlighed, Liselotte Kløvborg.

22 års ægteskab var slut, da Kim Larsen forlod Hanne Qvist Larsen, kaldet Kranen, og parrets tre børn Sylvester, Alice Eva og Molly i 1994.

Kim Larsen opgav alt for Liselotte.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_og_hanne_qvist_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Kim Larsen med Hanne "Kranen" Quist. Foto: Claus Poulsen

Han viste sig ikke i sit og Hannes hjem i København igen.

De to piger og sønnen Pelle, som Kim Larsen fik med sin første hustru, Mariann Herløv Larsen, havde sangeren heller ingen kontakt med, da biografien ”Solisten” udkom i 2011.

– Jeg ved det jo ikke, men jeg tror, at han forsøgte at skærme sig fuldstændig af over for sin gamle familie for at skabe et helt nyt liv med sin nye kone.

– Det var i hvert fald sådan, det føltes, siger Alice Eva Larsen i bogen.

Kim Larsen og Liselotte levede en stille tilværelse på Claus Bergs Gade 5A i Odenses H.C. Andersen-kvarter, indtil han stille sov ind 30. september omgivet af sin hustru og sine seks børn.

null

Sponsoreret indhold