Nyheder24. marts 2023

Vanvittige Kim Jong-un truer med nyt supervåben: Kan skabe dødelig tsunami

Nordkorea hævder at have testet tsunamiudløsende drone
Her ses den "store leder", Kim Jong-un, ved siden af våbnet, som Nordkorea angiveligt har udviklet til at skabe en kæmpe, radioaktiv bølge.
Her ses den "store leder", Kim Jong-un, ved siden af våbnet, som Nordkorea angiveligt har udviklet til at skabe en kæmpe, radioaktiv bølge.
 Foto: Lee Jin-Man/AP/Ritzau Scanpix

Nordkorea oplyser, at landet har testet en atomar undervandsdrone, som er designet til at kunne udløse en såkaldt "radioaktiv tsunami", der kan ødelægge fjendens skibe og havne.

Det oplyser nordkoreanske statsmedier fredag.

Testen er foregået fra tirsdag til torsdag. Det nordkoreanske militær har anvendt og affyret det nye våbensystem, som skal kunne starte en ødelæggende bølge i "superskala".

- Denne atomare undervandsangrebsdrone kan anvendes ved hvilken som helst kyst eller havn eller kan ved udførelse blive slæbt af et skib i vandoverfladen, lyder det fra det statslige nyhedsbureau i Nordkorea, KCNA.

Får hjælp fra USA

Efter et år med rekordmange testaffyringer af missiler og en stigende atomar trussel fra styret i Pyongyang, har USA og Sydkorea styrket sikkerhedssamarbejde. 13. marts skød landene den største militærøvelse i fem år i gang.

Øvelsen varede 11 dage og har fået navnet "Freedom Shield 23".

Under militærøvelsen affyrede Nordkorea et ballistisk missil.

Et interkontinentalt ballistisk missil er en type af missiler, der kan skydes helt ud i det yderste lag af Jordens atmosfære og lande mange tusinde kilometer fra affyringsstedet.

Det "hemmelige våben" blev sat i vandet i den sydlige Hamgyon-provins tirsdag. Torsdag detonerede sprænghovedet ifølge KCNA.

Indtil da havde det bevæget sig rundt i havet i 59 timer og 12 minutter på en dybde på mellem 80 og 150 meter, hævdes det.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, "ledede" militærøvelsen og sagde, at den også skal fungere som en advarsel til USA og Sydkorea, der dermed skal få øjnene op for, "DPRK's ubegrænsede atomare krigsafskrækkelseskapacitet, der styrkes med stadig større hastighed".

DPRK er en forkortelse for Nordkoreas officielle navn.

Sponsoreret indhold