Nyheder2. november 2023 (opd. 2. december 2023)

Vælter sig i penge: Novo Nordisk laver milliardoverskud

Medicinalgiganten øger sin omsætning med 29 procent
FILE PHOTO: Flags with the Novo Nordisk logo flutter outside their Danish company's offices in Copenhagen, Denmark, September 26, 2023. REUTERS/Tom Little/File Photo
 Foto: Tom Little/Reuters/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk har stor succes med at sælge medicin til diabetikere og overvægtige, og det smitter af på regnskabstallene.

Det danske medicinalselskab har offentliggjort regnskabstal for årets første 9 måneder, og de viser en omsætning på hele 166 milliarder kroner.

Det er 29 procent mere end i samme periode sidste år, og det skyldes blandt andet, at salget i Nordamerika er vokset kraftigt med 46 procent.

Annonce: Køb Kurts bog med rabat

Du kan købe "Novo Nordisk" af Kurt Jacobsen med rabat.

Brug rabatkoden SEOGHØR5 og få 5 procent i rabat.

Rabatten lægges oven i den rabat, du ofte får, når du køber bøger hos os.

En stor del af væksten stammer fra de såkaldte GLP-1-præparater, som blandt andet omfatter diabetesmedicinen Ozempic og Wegovy, der bruges til behandling af overvægt.

Fedmebehandling har i sig selv oplevet en omsætningsvækst på 167 procent og udgjorde i årets første tre kvartaler mere end 30 milliarder kroner.

Dermed er målet om en årlig omsætning på dette område på 25 milliarder kroner inden 2025 for længst nået.

Når alle udgifter er trukket fra, står der 61,7 milliarder tilbage på bundlinjen.

Lars Fruergaard Jørgensen, der er adm. direktør, siger om regnskabet:

- Vi er meget tilfreds med salgsvæksten i de første ni måneder af 2023, som viser, at flere end nogensinde har gavn af vores innovative diabetes- og fedmebehandlinger, siger han.

Novo Nordisk er ikke bare Danmarks, men også Europas mest værdifulde selskab, målt på børsværdi.

Selskabet sidder på en tredjedel af verdensmarkedet for diabetesbehandling og konkurrerer med selskaber som Sanofi, Eli Lilly og AstraZeneca.

Novo blev stiftet i 1923 og har altså 100-års-jubilæum i år. Selskabet har hovedsæde i Bagsværd og beskæftiger 61.400 mennesker i 80 lande verden over.

Sponsoreret indhold