BLÅ BLOK: Væk med licensen, DR

Du er ifølge loven forpligtet til at betale 2.460 kroner i medielicens hvert år. (Foto: All Over)

Du er ifølge loven forpligtet til at betale 2.460 kroner i medielicens hvert år. (Foto: All Over)

Foto: All Over

DR-Licensen har været en del udskældt i den seneste tid. Danskerne er med andre ord ved at være trætte af, at betale for indhold, som de måske ikke benytter sig af.

I en undersøgelse lavet af Wilke for Jyllands-Posten svarer 62,8 prcocent af de adspurgte, at hvis det var muligt, ville de vælge en del af DR’s programpakke fra mod at spare i medielicens.


(Foto: All Over)

Og hvis det står til medieordfører fra Venstre, Morten Løkkegaard, så afskaffer DR sin licens.

- DR kan ikke forvente, at alle gider betale for det hele. Danmarks Radio må derfor selv melde sig i debatten om, hvordan institutionen skal se ud på den længere bane, siger Venstres medieordfører, Morten Løkkegaard, til Kulturen på NEWS på tv2.dk

Morten Løkkegaard mener ikke, at licenssystemet vil eksistere om 10-15 år – i hvert fald ikke sådan, som vi kender det i dag.

Medielicensen, som ifølge loven skal betales af alle, der ejer et tv, en radio eller en smartphone, der kan gå på nettet, er altså stort set umulig at undgå i dagens Danmark.

Men ifølge målingen foretaget for Jyllands-Posten bruger 40 procent af danskerne i forvejen andre streaming-tjenester, såsom Netflix, Viaplay og HBO Nordic, og flere politikere så gerne, at DR skiftede til en lignende betalingsmodel – og kun opkrævede dem, der rent faktisk benyttede sig af DR’s indhold.

- Jeg tror på, at danskerne ønsker kvalitetsindhold og vil betale for det. Men de vil ikke tvinges. Fremtidens DR er on demand - og abonnementsordninger i stedet for tvangslicens, skrev Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock ifølge tv2.dk på sin Facebook-profil.


I dag betaler 91 procent af alle husstande i Danmark licens, og prisen lyder på 1.230 kr. hvert halve år. (Foto: All Over)

Dansk Folkeparti er ligesom Liberal Alliance og Venstre meget åbne over for en anderledes betalingsmodel – men Socialdemokraterne, De Radikale og SF er i mod løsningen med abonnement og ser hellere, at den nuværende licensmodel bliver bevaret.

Der er nedsat en Public-Service-kommission, der skal komme med et bud på, hvordan DR og DR’s produkter skal se ud i fremtiden.

Hvad synes du, der bør ske med licensen? Deltag i debatten på Facebook!

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close