Nyheder22. juli 2023

Vaccinen virker ikke: Bavarian dropper udviklingen af RSV-vaccine

Efter at have målrettet en RSV-vaccinetil personer over 60 år, må Bavarian erkende, at den ikke er effektiv nok. Derfor dropper de den

Lægemiddelvirksomheden Bavarian Nordic dropper udviklingen af en RSV-vaccine, efter at et afgørende forsøg med vaccinen viser, at den ikke forebygger sygdommens symptomer, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Bavarian Nordic er skuffet, siger administrerende direktør Paul Chaplin i pressemeddelelsen.

- Selv om det var uventet og vil påvirke vores kortsigtede vækstforventninger, har vi fortsat en unik kommerciel forretning, og med den stærke vækst for vores produkter samt for vores markeder, som vi oplever for tiden, har vi et solidt fundament for lønsom vækst i de kommende år, siger han.

Vaccinen var målrettet personer over 60 år, og den skulle forebygge svær sygdom.

Men da vaccinen viste sig kun at være effektiv over for tre symptomer på sygdommen i 42,9 procent af tilfældene, opfyldte den ikke det opstillede kriterium.

Derfor dropper virksomheden nu RSV-programmet, og samme vej går det med partnerskabet med virksomheden Nuance Pharma.

Væksten i Bavarians forretning med rejsevacciner ventes at udligne faldet i omsætningen efter den droppede RSV-vaccine. Derfor regner virksomheden heller ikke med, at det vil gå ud over årets økonomiske resultat.

Sponsoreret indhold