Nyheder23. august 2023

Utilfredse chauffører nægter at køre i dag: Flere busser holder stille

Chaufførerne er blandt andet utilfredse med, at de med meget kort varsel får udleveret vagtplaner
Turister stiger af turistbus fra Vikingbus ved Kongens Nytorv
Det drejer sig om rute 223, der kører fra Randers til Silkeborg via Hammel, og rute 118, som kører fra Randers til Aarhus.
 Foto: Ritzau Scanpix

35 chauffører i Vikingbus Randers holder onsdag fagligt møde, fordi de er utilfredse med en række forhold på deres arbejdsplads.

Det betyder, at busserne på to ruter pt. holder stille, skriver chaufførernes faglige forening i en mail sendt til redaktionen tidligt her til morgen.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Det drejer sig om rute 223, der kører fra Randers til Silkeborg via Hammel, og rute 118, som kører fra Randers til Aarhus, så der står angiveligt en del kunder - heriblandt gymnasieelever - og spejder efter de blå busser i øjeblikket.

De ansatte er utilfredse med, at deres tillidsrepræsentant har fået en mundtlig advarsel af ledelsen, fordi hun efter deres opfattelse er mødt for sent ind på jobbet to gange tilbage i maj og i juni.

Det, mener kollegerne, er urimeligt og en overreaktion, og de vil have ledelsen til at trække advarslen retur. Det vil ledelsen ifølge medarbejderforeningen ikke være med til.

Derudover er de ansatte utilfredse med, at de ikke har fået udleveret nye uniformer, som deres overenskomst siger, de skal have. Derfor møder flere chauffører ind i deres eget tøj. Ifølge overenskomsten burde de have haft nyt arbejdstøj udleveret senest den 1. februar i år, og så burde de få udbetalt 10,50 kroner pr. dag uden nyt tøj. Den godtgørelse har de ikke fået, fortæller én af de ansatte til TV2 Østjylland.

Derudover oplever de, at nogle ansatte først får at vide med én dags varsel, hvordan deres vagtplan ser ud dagen efter. Om de skal møde ind tidligt eller sent. Tidligere fik de 14 dages arbejdsplaner, og det går ud over privatlivet, mener de.

- Efter længere tids dialog om overholdelse/fortolkning af overenskomstens mange punkter har vi som chauffører behov for at holde et fagligt møde. Det kommer desværre til at gå ud over vores kunder, men vi kan ikke blive ved med at stå model til, hvordan ledelsen behandler os som mennesker, skriver Den Faglige Klub Vikingbus Randers.

- Vi føler, at vi kun er et stykke værktøj, som de kan udnytte, som de vil, uden at tage hensyn til, at vi også har et liv ud over at arbejde for Vikingbus.

- Ledelsen synes, vi skal tage ud og køre busser, men vores grænse er nået nu. Advarslen til vores tillidsrepræsentant er et angreb på en kollega, der ikke har gjort noget, vi allesammen ikke gør i ny og næ. Altså, kommer nogle minutter for sent, uden at det påvirker noget i forhold til kunderne. Jeg ved ikke, hvad de vil opnå med det her, siger Henrik Hasselbalch Larsen.

- Måske hænger det sammen med, at vi har sagt nej til nogle lokale aftaler, som ledelsen ønskede at lave med os. De ville have os til at være mindre nøjeregnende omkring nogle ting i overenskomsten. Det ville vi ikke, og det her (ændrede vagtplaner og advarsel til tillidsrepræsentanten, red.) er så deres modtræk, gætter jeg på, siger Henrik Hasselbalch Larsen.

TV2 Østjyllands forsøger at få en kommentar fra ledelsen hos Vikingbus.

Sponsoreret indhold