Nyheder1. november 2023

USA's udenrigsminister rejser til Israel midt i konflikt

Anthony Blinken skal mødes med den israelske regering
US Secretary of State Anthony Blinken speaks during a meeting with Singaporean Foreign Minister Vivian Balakrishnan at the US Department of State in Washington, DC, on June 16, 2023. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Det vides ikke, hvilke andre steder ministeren skal besøge på sin rejse.
 Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix

USA's udenrigsminister, Antony Blinken, rejser fredag til Israel, hvor han skal mødes med den israelske regering om konflikten med den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas.

Det oplyser USA's udenrigsministerium sent tirsdag aften dansk tid.

- Minister Blinken rejser til Israel på fredag for at mødes med medlemmer af den israelske regering, og derefter vil han gøre holdt andre steder i regionen, lyder det fra Matthew Miller, en officiel talsperson fra ministeriet.

Miller præciserer ikke, hvor Blinken skal aflægge besøg under sin rejse i Mellemøsten.

Tidligere på måneden besøgte han både Israel, Jordan, Qatar, Bahrain, Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten.

Konflikten i Mellemøsten er for alvor blusset op igen, efter at Hamas, en palæstinensisk gruppe, der kæmper for Israels udslettelse og en palæstinensisk stat, angreb Israel i starten af oktober.

Flere end 1000 civile mistede livet, og hundredvis blev bortført til den palæstinensiske enklave Gazastriben, hvor Hamas sidder på magten.

Siden har Israel tæppebombet Gazastriben for at få has på den væbnede gruppe. Over 8000 af enklavens indbyggere, heriblandt tusindvis af civile, har ifølge de lokale sundhedsmyndigheder, der kontrolleres af Hamas, mistet livet.

USA har i stigende grad efterspurgt, at Israel holder pause i bombardementerne, så nødhjælpsorganisationer som Røde Halvmåne og FN kan få nødhjælp ind til Gazastriben, som er stort set helt afhængig af Israel for at fåeksempelvis brændstof og elektricitet.

Benjamin Netanyahu, som er Israels premierminister, afviste dog mandag aften, at en våbenhvile skulle kunne komme på tale mellem Hamas og Israel.

En våbenhvile ville svare til at overgive sig, fortalte han et hold af journalister fra internationale medier.

Sponsoreret indhold