Nyheder12. september 2020

USA's Søren Brostrøm: Livet vender først tilbage til normalen i slutningen af 2021

Den amerikanske epidemichef kommer med dystre udsigter - det kan tage over et år, før verden bliver som før
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvis man går og tror, at verden bliver coronafri og mennesker kan kindkysse igen i nær fremtrid, så skal man tro om igen.

Sådan lyder budskabet fra den amerikanske epidemichef Dr. Anthony Fauci, som har den samme rolle som vores danske Søren Brostrøm fra sundhedsstyrelsen.

Fauci fortalte fredag, at nok vil en vaccine hjælpe, men der er dog forbehold.

- Hvis du taler om at vende tilbage til den grad af normalitet, som ligner den, vi havde før Covid, så skal vi et godt stykke ind i 2021, måske endda nå til slutningen af 2021, før det sker, fortalte han i en række interviews.

https://imgix.seoghoer.dk/mega691989_001.jpg
 Foto: MEGA

Dr. Fauci har en rolle i det amerikanske sundhedssytem, der kan sammenlignes med den som den danske direktør i sundhedstyrelsen, Søren Brostrøm, udfylder. (Foto: Mega)

Anthony Fauci fortalte desuden, hvordan minimum én af de vacciner, der testes i øjeblikket, ville kunne få akut grønt lys fra lægemiddelstyrelsen i USA allerede i slutningen af i dette eller i starten af næste år.

Den vil dog ikke være tilgængelig for alle til at starte med.

- Når du mobiliserer fordelingen af vaccinationerne, så får du majoriteten eller størstedelen af befolkningen beskyttet i læbet af noget tid. Det vil sandsynligvi først ske i midten eller slutningen af 2021, fortalte han til Andrea Mitchell på MSNBC.

Far er skuffet

Fauci kom tidligere med en opsang til amerikanerne.

- Når man har at gøre med en situation, hvor det kræves, at man ændrer adfærd, så har USA et stort problem. Og det er jeg meget skuffet over, lød det fra ham på et transmitteret seminar, Friends of the Global Fight.

- Jeg var rystet over... At jeg fra enkelte stater og byer så tv-billeder af stuvende fulde indendørs barer, som er et klassisk eksempel på et superspreder-event.

- Unge mennesker, tror måske ikke at de kan blive alvorligt syge, og så bliver de ligelgade, sluttede han.

Sponsoreret indhold