Nyheder13. april 2023

Usædvanlig stigning: Flere børn ramt af alvorlig lungebetændelse

Mange danske hospitaler mærker i øjeblikket et pres, da flere børn i øjeblikket er syge med slem lungebetændelse, der kræver dræn i lungerne
Rigshospitalet mærker stigningen i så høj grad, at de nu har været nødt til at sende flere børn til behandling i Odense.
Rigshospitalet mærker stigningen i så høj grad, at de nu har været nødt til at sende flere børn til behandling i Odense.
 Foto: Ritzau Scanpix

Antallet af børn, der er syge med alvorlig lungebetændelse, er usædvanligt højt i år.

Lige nu mærker flere danske hospitaler nemlig en stigende tendens med børn, der er så syge, at det i mange tilfælde kræver behandling med dræn i lungerne.

Det skriver TV 2, der har talt med læger fra både Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital.

Alene på Rigshospitalet har 20 børn allerede fået lagt lungedræn, og det er en stor stigning i forhold til normalt, fortæller cheflæge Eva Mosfeldt Jeppesen.

– Det er usædvanligt. Infektionen har vi set før – bare ikke i det omfang, vi ser nu. Og vi ser toppen af isbjerget hos os, fordi vi på vores afdeling kun behandler de sværeste tilfælde, der kræver dræn, siger Eva Mosfeldt Jeppesen til mediet.

Rigshospitalet har derfor også været nødsaget til at sende flere børn videre til Odense Universitetshospital, da børneafdelingen ikke længere kan følge med.

TIP OS: Har dit barn været ramt, og har du oplevet presset på hospitalet? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Spørger man Niels Fisker, der er specialeansvarlig overlæge for akutmodtagelse og infektionssygdomme på Odense Universitetshospital, skyldes stigningen et højt antal infektioner med "A-streptokokker", som er en smitsom bakterie.

Streptokokker i gruppe A kan blandt andet medføre halsbetændelse, bihulebetændelse og mellemørebetændelse.

Men i takt med at vi går et lunere vejr i møde, tror Niels Fisker, at antallet af tilfælde vil falde.

Sponsoreret indhold