Nyheder5. januar 2024

USA udlover gigantisk dusør

USA's udenrigsministerium efterspørger viden om fem Hamas-medlemmer og bevægelsens finansielle aktiviteter
USA udlover en dusør på ti millioner dollar - svarende til 68 millioner kroner - til den eller de, der kan give information om fem Hamas-medlemmer eller om bevægelsens pengestrømme, donorer og finansielle institutioner.
USA udlover en dusør på ti millioner dollar - svarende til 68 millioner kroner - til den eller de, der kan give information om fem Hamas-medlemmer eller om bevægelsens pengestrømme, donorer og finansielle institutioner.
 Foto: Colourbox (genrefoto)

Hvis nogen kan lede de amerikanske myndigheder på sporet af fem navngivne finansfolk fra den militante palæstinensiske bevægelse Hamas, så kan der være en betragtelig pengesum at hente.

Således udlover USA en dusør på ti millioner dollar - svarende til 68 millioner kroner - til den eller de, der kan give information om fem Hamas-medlemmer eller om bevægelsens pengestrømme, donorer og finansielle institutioner.

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium ifølge Reuters.

De fem finansmænd har henholdsvis stået i spidsen for virksomheder, som Hamas har investeret i, er med i et Hamas-relateret investeringsnetværk i Tyrkiet og har kanaliseret millioner af dollar til Hamas.

Der er tale om Abdelbasit Hamza Elhassan Khair, som bor i Sudan, og som ifølge USA har kanaliseret næsten 20 millioner dollar til Hamas. Han menes at have forbindelse til Sudans præsident, Omar Bashir.

De øvrige fire, som USA vil på sporet af, er Amer Kamal Sharif Alshawa, Ahmed Sadu Jahleb og Walid Mohammed Mustafa Jadallah, som alle er en del af Hamas' investeringsnetværk i Tyrkiet samt Muhammad Ahmad 'Abd Al-Dayim Nasrallah, som har tætte bånd til Iran.

Dusøren gives til personer, der kan give oplysninger om de fem navngivne finansfolk. Derudover betaler USA gerne for viden om blandt andet større Hamas-donorer, banker, som har faciliteret transaktioner af penge til bevægelsen, samt virksomheder, der har produceret teknologi til Hamas.

USA udlover den store dusør efter, at landet fire gange inden for kort har indført nye sanktioner mod Hamas-bevægelsen og dens medlemmer.

Hamas angreb Israel 7. oktober og dræbte 1200 mennesker i byer, kibbutzer og på en festival nær grænsen til Gaza. Herefter sendte USA militærhjælp til Israel, som er en nær allieret.

Siden har Israel iværksat en intensiv krig i Gaza, hvor den israelske hær går efter at nedkæmpe Hamas, som normalt kontrollerer området.

Sponsoreret indhold