Nyheder27. januar 2022

Universitet advarer om "Harry Potter"-bog

Hvis de studerende oplever problemer med de emner, der tages op i forbindelse med læsningen af "De Vises Sten", kan de hive fat i en underviser
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den allerførste "Harry Potter"-bog vækker helt sikkert mange gode barndomsminder til live hos mange.

Men på et universitet i England har man nu sat en særlig advarsel på bogen "Harry Potter og De Vises Sten". En såkaldt "trigger warning" om "svære samtaler".

Det sker i forbindelse med, at et hold på The University of Chesters institut for Engelsk skal læse dele af JK Rowling-bogen som et del af et kursus. Det skriver Daily Mail, som har set advarslen:

Artiklen fortsætter under billeder ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega669378_001.jpg
 Foto: MEGA

Det er den første "Harry Potter"-bog, universitet advarer om. (Foto: MEGA)

"Selvom vi studerer et udvalg af ungdomsbøger på dette modul, kan karakteren af teorier, vi anvender på dem, føre til svære samtaler om køn, race, seksualitet, klasser og identitet."

"Disse emner vil blive behandlet objektivt, kritisk og vigtigt af alt med respekt. Hvis nogen har problemer med indholdet, bedes du kontakte lederen af modulet for at gøre vedkommende opmærksom," lyder varslet.

Sammen med advarsel blev de studerende også fortalt, at de kunne henvende sig og rejse bekymringer til underviseren Dr. Richard Leahy, hvis de havde problemer med emnerne.

Trigger warningen er sat på i kølvandet af, at JK Rowling er blevet kritiseret for sit syn på transkønnedes rettigheder.

Artiklen fortsætter under billeder ...

https://imgix.seoghoer.dk/megam13750_28264.jpg
 Foto: MEGA

(Foto: MEGA)

Det er ikke kun Harry Potter, de studerende skal grave sig ned i. I løbet af modulet skal de også studere "Hunger Games" og "Northern Lights".

Ifølge Daily Mail er der ikke nogen varsler på andre tekster end "Harry Potter"-bogen. Heller ikke på øvrige pensumlister.

Dog lyder det fra en talsperson for universitetet, at det er en "generisk advarsel", som er sat på "Harry Potter"-bogen:

- Dem, som studerer litteratur, bør forvente at støde på menneskets problemer, udfordringer og kompleksitet, forklarer talspersonen

- Vi inkluderer selvfølgelig et generisk afsnit på vores pensumliste for at gøre opmærksom på muligheden for, at individuelle studerende kan tale med vejlederne, hvis noget er særlig svært på grund af personlig relevans, forklarer han videre.

Sponsoreret indhold