Nyheder 5. juni 2015

Ung popsangerinde dropper uddannelse

Cisilia er først lige blevet færdig med folkeskolen og nu satser hun på en musikkarriere
Thomas Laursen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den blot 16-årige sangerinde Cisilia Ismailova har for alvor fået skabt sig et navn på den danske musikscene.

På trods af, at hun kun går i 9. klasse, buldrer hun lige nu derudaf med hits som "Vi To Datid Nu" og "Luftballon", der bliver spillet igen og igen i radioen.

Den unge sangerinde har lige haft sidste skoledag, og efter de sidste mundtlige eksaminer kan hun vinke farvel til 9. klasse. Men i stedet for gymnasiet og efterskole, er Cisilia fast besluttet på, at hun skal en mere utraditionel vej. Efter sommerferien kan hun i stedet kalde sig ung musiker på fuldtid.

- Jeg skal bare fokusere 100 procent på musikken. Jeg kan ikke rigtigt se, hvordan en skole skal kunne forbedre min musik, og jeg satser fuldt ud på min musikkarriere. Det er min drøm og musikken er min skole, siger Cisilia til Ritzau Fokus.

[node:aller-related-content]

Den unge sangerindes valg om at lægge skole og lektier på hylden bliver mødt med en stor opbakning hjemmefra.

- Mine veninder og min familie støtter mig meget i min beslutning. Jeg er opvokset i en musikalsk familie, og de forstår godt, hvor jeg vil hen med min karriere, siger hun til Ritzau Fokus.

Og sommeren giver i den grad Cisilia mulighed for at udleve musikdrømmen. Her skal hun nemlig turnere rundt i Danmark og spille koncerter foran tusindvis af festglade danskere.

- Jeg glæder mig rigtig meget, og det bliver en vild oplevelse. Der bliver ikke så meget tid til ferie, men for mig er det nærmest en ferie at skulle ud og optræde, siger hun.

Sommeren over kan Cisilia blandt andet opleves på Grøn Koncert og Smukfest, og den unge sangerinde er sikker på, at hun kan lære noget af de mere garvede kunstnere, der også bruger sommeren på festivalerne rundt omkring i landet.

- Det er meget inspirerende at skulle afsted med så mange dygtige kunstnere. Jeg glæder mig til at se Medina og Christopher, og så er jeg helt vild med Johnson, fortæller hun.

Sponsoreret indhold