Nyheder4. april 2022

Undersøgelse konkluderer: Elever i Sankt Annæ Gymnasiekor blev udsat for seksualiseret kultur og krænkende adfærd

- Vi undskylder overfor de elever, der har oplevet disse krænkelser. Det er et klart svigt, at ingen har forhindret det i at ske, siger nuværende rektor på gymnasiet.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Enkelte medarbejdere på Sankt Annæ Gymnasium har i perioden mellem 1981 og 2001 udsat elever i skolekoret for seksuelle krænkelser. Ydermere er der skabt et seksualiseret miljø.

Det slår en advokatundersøgelse bestilt af Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning fast, skriver forvaltning i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Advokatundersøgelsen blev bestilt af kommunen i juni 2021, kort efter at historien om krænkelser i DR’s pigekor kom frem.

I alt har ni tidligere elever fortalt om verbale og fysiske krænkelser, de har oplevet i studietiden, mens at 39 tidligere elever i alt har bidraget til undersøgelsen.

Det seksualiserede miljø kom både til udtryk i hverdagen og i forbindelse med kortes koncerter, fester og rejser.

- Flere af pigerne i gymnasiekoret oplevede for eksempel uønskede berøringer, kys og kærtegn, sjofle vittigheder, grænseoverskridende handlinger og opfordring til sex. Der var eksempler på lærere, der ikke holdt passende afstand til eller som direkte "lagde an" på elever, og der forekom også kærlighedsforhold mellem lærere og elever, står der i pressemeddelelsen.

Rektor undskylder til elever

Rektor på Sankt Annæ Gymnasium Anette Holst, kalder sagen utrolig trist og undskylder til de tidligere elever.

- Jeg er rystet over, at nogle af de voksne, der skulle passe på eleverne, i stedet skabte en grænseoverskridende kultur omkring gymnasiekoret.

- Jeg vil sige undskyld både til de elever, der har oplevet disse krænkelser, og til de andre elever, der måtte være vidner til det. Det er et klart svigt, at ingen har forhindret, at det skete, siger rektoren.

Desværre for ofrene i sagen, er der ikke udsigt til, at Københavns Kommune kommer til at udbetale erstatning.

I modsætning til sagen i DR’s pigekor er kommunen underlagt et andet regelsæt end DR.

Kommunen må ikke udbetale erstatninger til enkeltpersoner eller grupper af personer, medmindre det kan konkluderes med den fornødne sikkerhed, at kommunen i en eventuel retssag ville kunne dømmes til at betale erstatning.

Det bliver konkluderet, at man ingen henvendelser har fået om lignende oplevelser efter 2001. Ingen lærere, der har opført sig upassende, er i dag ansat på gymnasiet.

https://imgix.seoghoer.dk/20080310-132152-l-1600x861we.jpg
 (Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Sankt Annæ Gymnasium ligger i Valby (Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Sponsoreret indhold