Ulrik Wilbek: Svært med belærende folk

Ulrik Wilbek

Ulrik Wilbek

(Foto: Claus Poulsen)I disse dage pisker landstræner Ulrik Wilbek rundt med de danske håndboldherrer, så drømmen om medaljer ved årets EM-turnering kan gå i opfyldelse. Han er kendt for at råbe - ja nærmest skrige - når han uddeler ris og ros til Lindberg, Landin og co.

Men lige så vigtigt sørger den populære landsholdstræner for at engagere og diskutere med sine spillere - han er nemlig af den overbevisning, at snak og diskussion er en formidabel vej til at blive klogere og bedre. Det fortæller Ulrik Wilbek i et interview med Euroman.

Straks sværere har han det med de typer, han kalder de 'belærende folk':

Lindberg som hot kalender-model

- Jeg har det svært med belærende folk, der mener, at de er autoriteter udelukkende i kraft af deres position, eller fordi de er i jakkesæt. Jeg er nok bare ikke typen, hvor man skal komme og sige: 'Ulrik, nu skal du høre her …' Det bliver så patetisk. Jeg vil hellere snakke frem og tilbage og få en masse inspiration ud af samtalen og blive klogere på den måde. Kunstnere er sindssygt spændende at snakke med. Der er en grund til, at de er kunstnere. De ser ofte tingene fra en anden vinkel, siger Wilbek til Euroman.

Landsholdet - med Wilbek i front - indledte EM med en sikker sejr over Makedonien. I aften, tirsdag, løber Hans Lindberg, Jesper Nøddesbo og Mikkel Hansen igen på banen; denne gang for at møde Østrig i holdets anden EM-kamp. Og mon ikke Wilbek og co. har fået taktikken snakket igennem, så endnu en sejr kommer i hus?


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close