Ulrik Wilbek: Ramt af depression

Det er ikke sjovt at være landstræner, når kritikken hagler ned over en

Det er ikke sjovt at være landstræner, når kritikken hagler ned over en

All OverEM-heltene 2012 træder ud på balkonen på Københavns Rådhus. Pladsen er spækket med jublende fans, der larmer endnu mere, hver gang trofæet ryger i vejret. Håndboldherrerne vandt sidste år europamesterskabet.

Men vejen dertil var ikke helt nem. Den indledende runde levede ikke op til sofadommernes forventning, og kritikken haglede derfor ned over landstræner Ulrik Wilbek, der ellers flere gange er blevet rost til skyerne for at have skabt mirakler på håndboldbanen.

Den massive kritik fik landstræneren til at miste lysten til håndbold. Det fortæller han nu i et interview med sporten.tv2.dk.

- Presset kan være voldstomt stort. Ikke mindst på min person. For af en eller anden grund synes man, at der hvor jeg er med, der skal man helst vinde hver gang.
Og det er et hårdt pres. Jeg synes til EM, da blev det voldsomt, da vi havde tabt de to kampe. Der blev det rigtigt ubehageligt. Og så vendte vi tilbage, men selvom vi vandt EM, så synes jeg faktisk, at der var en periode, måske endda helt frem til og med OL, hvor jeg sådan ikke var helt oppe motivationsmæssigt, fortæller Ulrik Wilbek.

Mikkel Hansen: Dårlig taber

VM i Spanien står for døren, og det er med en helt klar og motiveret landstræner i spidsen, slår Ulrik Wilbek fast.

- Lige pludselig oplever jeg mig selv som ham træneren, der finder på noget nyt og ikke er på vej til at takke af. Men er på vej til at toppe. Og det er fedt. Jeg kan ikke huske, at jeg har syntes, det har været sjovere at træne end lige nu, siger han.

Første udfordring på vejen mod VM-guldet er Qatar, som håndbolddrengene møder på lørdag den 12. januar.

Mikkel Hansen: Skælmodel

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close