Nyheder28. maj 2023

Ukrainske Marta Kostyuk nægter at give hånd efter nederlag

Ukraineren Marta Kostyuk ville ikke give hånd til belaruseren Aryna Sabalenka
Ukrainske Marta Kostyuk nægtede at give Aryna Sabalenka hånden efter kampen. 
Ukrainske Marta Kostyuk nægtede at give Aryna Sabalenka hånden efter kampen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den ukrainske tennisspiller Marta Kostyuk er ude af grand slam-turneringen French Open efter første runde, men hun nåede at sætte et tydeligt aftryk i Paris.

Efter sit nederlag søndag eftermiddag til verdensranglistens nummer to, Aryna Sabalenka fra Belarus, ville Kostyuk ikke give hånd til sin overmand.

Det skyldes, at Belarus er allieret med Rusland, der har invaderet Kostyuks hjemland.

Undervejs i opgøret, som Sabalenka sikkert vandt 6-3, 6-2, heppede publikum på ukraineren. Men flere buhede også, da Kostyuk forlod arenaen uden at sige tak for kampen.

På forhånd havde Sabalenka udtalt, at hun godt kunne forstå, hvis Kostyuk ikke var interesseret i at give hånd, fordi det kan føre til stor kritik i Ukraine at give hånd til en russer eller belaruser.

Efter kampen kalder Sabalenka det følelsesladet at møde en ukrainer.

- Du ved aldrig, hvad der kommer til at ske, og om du får støtte eller ej fra tilskuerne. Jeg var bekymret over, om tilskuerne ville være meget imod mig, da jeg ikke kan lide at spille, når folk er meget imod mig.

- Derfor var det meget følelsesladet i starten, men jeg kom igennem det og begyndte at spille tennis og fokuserede på mig selv i stedet for alt det andet, siger Aryna Sabalenka på et pressemøde.

Sabalenka har tidligere sagt, "at ingen i denne verden støtter krigen", men det giver Kostyuk ikke meget for.

Hun mener, at Sabalenka personligt bør tage mere afstand til krigen, da hun med sin status som verdens nummer to har en stor stemme.

- Der er så mange platforme, som millioner og milliarder af mennesker i verden læser, siger Kostyuk på et pressemøde.

Hun tilføjer, at hun ikke har nogen form for respekt for Sabalenka.

- Hun siger, at jeg hader hende. Jeg har aldrig sagt offentligt eller privat eller til nogen, at jeg hader Aryna Sabalenka eller andre spillere. Jeg respekterer hende bare ikke på grund af hendes position i denne situation.

- Jeg kender personligt tennisspillere, der støtter krigen. At sige, at ingen gør, er at stramme den, lyder det fra ukraineren.

/ritzau/

Sponsoreret indhold