Nyheder2. februar 2023

Ukrainske Kalush Orchestra gæster Dansk Melodi Grand Prix

Sidste års vinder af Eurovision optræder til det danske melodigrandprix den 11. februar
Kalush Orchestra optræder 11. februar til det danske Melodi Grand Prix.
Kalush Orchestra optræder 11. februar til det danske Melodi Grand Prix.
 Foto: Yara Nardi/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er ikke lang tid til, at Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen i Arena Næstved.

Aftenen byder blandt andet på en optræden fra sidste års vinder af det internationale melodigrandprix, Eurovision, ukrainske Kalush Orchestra.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Heri udtrykker gruppen glæde over at besøge Danmark.

- Vi er taknemmelige for den støtte, vi fik fra Danmark i forbindelse med Eurovision 2022. I var et af de lande, hvor tv-seerne gav os flest point, lyder det fra bandet.

Kalush Orchestra vandt Eurovision 2022 med sangen "Stefania". Først stod Storbritannien til at vinde. Men da seernes stemmer blev afsløret, slog Ukraine nationen på målstregen.

Det er stort at have Kalush Orchestra med i Dansk Melodi Grand Prix, lyder det fra Erik Struve Hansen, der er DR's programansvarlige for melodigrandprixet.

- Af åbenlyse og tragiske årsager kan Ukraine ikke være værter ved Eurovision i år. Så dette er vores måde at ønske tillykke på og anerkende den flotte Eurovision-sejr sidste år i Torino, siger Erik Struve Hansen i pressemeddelelsen.

Der er tradition for, at det internationale melodigrandprix afholdes i det land, der vandt året før. Eurovision kan ikke afholdes i det krigshærgede land, hvorfor England i stedet er værtsnation.

Det afholdes i Liverpool, hvor finalen finder sted den 13. maj.

Årets danske melodigrandprix sendes live på DR1 og DRTV klokken 20.00 med DR's Tina Müller og komikeren Heino Hansen som værter.

Her skal otte danske artister dyste om at komme til Liverpool og repræsentere Danmark.

Sponsoreret indhold