Nyheder5. april 2022

Ukrainsk mor deler hjerteskærende billede: Derfor skriver hun på sin datters ryg

På krigens første dag måtte Sasha Makoviy finde kuglepennen frem for at skrive familiens informationer på den lille toårige Viras ryg
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I løbet af de seneste to måneder har de fleste billeder af krigens rædsler i Ukraine været utrolige, hårde og gruopvækkende. Vi har set lig i gaderne i Butja, bombarderede boligblokke, og menneskemængder i skjul på underjordiske metrostationer.

Og mindst lige så hårrejsende og hjerteskærende har de små glimt som den ukrainske mor Sasha Makoviy har kunne finde på sin kamerarulle på sin Iphone været. Nu deler hun ét særligt foto af datteren Vira, der er taget, da den russiske invasion var i sin spæde begyndelse.

- Det gør ondt at gennemgå fotoalbummet. Vi havde sådan et vidunderligt liv, skriver hun i sit opslag på ukrainsk.

Hun fortsætter:

- På dette foto kan man se Viras ryg på krigens første dag. Jeg skrev på den, mens mine hænder rystede. Hvorfor, spørger du måske? Du ved nok allerede, hvordan det er at vågne til den øredøvende og voldsomme lyd af eksplosioner, som kan høres flere kilometer væk. Jeg rystede altid meget den første time af dagen, ligesom du nok gjorde.

Selvom Sasha Makoviy og hendes lille datter er landet et trygt og sikkert sted nu – efter over to måneder i konstant frygt – har hun stadig ikke kunne få sig selv til at kassere den lille lamineret lap papir, som hun bærer rundt på i sin lomme. Og som indeholder de samme personlige informationer, som dem der er skrevet på datterens ryg på billedet.

- Jeg skrev på Vira i tilfælde af, at der ville ske os noget, at hun ville overleve, og at nogen ville samle hende op.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/vira2.png
 Foto: Instagram, Sasha Makoviy

Sedlen i lommen var ikke helt nok. Den kunne jo også blive væk. Ligesom mor og datter kunne blive væk fra hinanden. Så Sasha fik en idé om at skrive sine informationer direkte på datterens ryg. (Foto: Instagram, Sasha Makoviy)

Over weekenden rystede billeder fra Kyiv-forstaden Butja hele verden. Her blev hundredvis af lig fundet bagbundet og brutalt dræbt, og den jublen over russisk tilbagetrækning blev hurtigt afløst af gru og frygt for massakre målrettet civilbefolkningen.

Formanden for det russiske parlament, Vyacheslav Volodin, kalder billederne fra Butja for ”iscenesat for et vestligt publikum”.

I mellemtiden står det klart, at der meget vel kan være en ny omgang EU-sanktioner på vej mod Rusland allerede onsdag. Sådan lyder beskeden blandt andet fra fransk side.

Du kan følge udviklingen i Ukraine her:

null

Sponsoreret indhold