Nyheder18. marts 2022

Ukrainer bar sin hund til den polske grænse: Her er den rørende historie bag billedet, der gik viralt

En ukrainsk kvinde forklarer nu historien om, hvorfor hendes mand endte med selv at bære familiens hund 17 kilometer til den polske grænse
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Måske er du også stødt på billedet?

Med en rygsæk på ryggen, hætten over hovedet og familiens hund på skulderen flygtede 35-årige Alisa Teptiuks mand og resten af familien for en uge siden fra Ukraine.

Det rørende billede af Alisas mand og familiens hund har gjort stort indtryk på sociale medier, men det har også vækket undren.

Nu forklarer Alisa Teptiuk historien bag billedet til Belfast Live.

Artiklen fortsætter efter opslaget …

Alisa Teptiuk er nu i Polen med sine to børn. De flygtede fra Kyiv, hvor de indtil sidste måned havde boet med deres hund 'Pulya', en schæfer.

Den 23. februar døde Alisas far, og hende og hendes mand var i gang med at planlægge begravelse, da krigen begyndte dagen efter den 24. februar.

Desværre nåede de ikke at begrave Alisas far, før de var nødsaget til at flygte, forklarer hun.

– Det var hjerteskærende, men vi var nødt til at tage afsted. Vi pakkede fem voksne, fire børn og vores to hunde i en Peugeot 307, og vi kørte ud af Kyiv, siger hun.

I bilen var Alisas mor, hende selv, hendes søster, de to søstres mænd, deres fire børn og to store hunde, Pulya og Kolt. De kørte i 16 timer fra Kyiv.

Da trafikken pludselig blev for presset, og de havde udsigt til en køretid på tre til fire dage, før de ville være ved den polske grænse, besluttede de sig for at gå de 17 kilometer i stedet.

– Vi gik klokken fire om natten. Det var minus syv grader. Det var en hård tur ved bjerge og floder. Vores børn græd, fordi det var så koldt, siger hun.

– Jeg havde også lyst til at græde. Jeg kunne mærke tårerne i øjnene, men jeg kunne ikke tillade mig selv at græde. Jeg kunne ikke give op. Det var min idé at tage til grænsen, vi var der næsten, og vi var bare nødt til at fortsætte.

Men turen var også lang for de to hunde. Og selv om 12-årige Pulya ifølge Alisa klarede turen flot, så var hun ved at blive træt.

– Hun gik meget af vejen, men hun er gammel, og hun havde brug for at stoppe og tage en pause, og så kæmpede hun med at komme tilbage på fødderne igen, og hun blev langsommere og mere træt, forklarer Alisa.

En del af familien

I et forsøg på at få et lift spurgte Alisa flere bilister, om de kunne få lov at køre med, men ingen sagde ja.

– De sagde til os, at vi skulle efterlade hundene for at redde vores familie. De forstod bare ikke, at vores hunde også er vores familie. Pulya skulle også med.

Derfor valgte de at fortsætte med at gå, og da Pulya blev for træt til at gå, tog Alisas mand Dmytro altså hunden på skulderen og bar hende.

– Jeg tror, hun forstod, at vi var nødt til at fortsætte med at gå, og hun var nødt til at lade os hjælpe hende.

– Jeg tog et billede uden at tænke så meget over det. Jeg tror bare, jeg ville fange øjeblikket. Men nu ved jeg, hvor særligt det er. Det viser verden vores kærlighed og dedikation. Vi er bare en almindelig familie, der elsker hinanden.

Alisas mand er nu taget tilbage til Ukraine for at kæmpe mod den russiske invasion.

Sponsoreret indhold