Nyheder6. november 2017

Uffe Ellemann-Jensens mange sygdomme: 16 piller dagligt

Trods flere sygdomme holder Uffe Ellemann-Jensen sig stadig i gang, men i et mere roligt tempo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/uffe-ellemann-jensen-01.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Lige nu er Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen på gaden med en ny bog med titlen ”Som blad i høst. Mit liv efter politik”.

I bogen åbner han op for meget personlige passager, blandt andet om hans sygdomme:

– Ja, jeg har flere ting at døje med – jeg har stent i hjertet, pacemaker, prostatakræft, der heldigvis er i bero, og så har jeg også fået sukkersyge. Så jeg tager insulin hver dag og piller morgen, middag og aften – omkring 16 i alt, fortæller Uffe Ellemann-Jensen, der har inviteret SE og HØR hjem i privaten i Hellerup.

– Jeg er et omvandrende eksempel på, at lægevidenskaben er vidt fremskreden. Jo, jeg har nok fået en særlig behandling – det er jeg klar over. Men jeg har kun godt at sige om det danske sundhedsvæsen, lyder det fra Uffe, der fyldte 76 år i onsdags.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/uffe-ellemann-jensen-5.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Uffe Ellemann-Jensen (Foto: Kaspar Wenstrup)

Uffe Ellemann-Jensen har dog med alderen valgt at trappe lidt ned.

Det betyder dog ikke, at hanbare skal sidde hjemme og være bedstefar for sine ni børnebørn.

– Jeg elsker mine børnebørn, og jeg kan sagtens ligge på gulvet og lege med LEGO med dem – eller gå i teatret med dem. Forleden var jeg i Folketeatret med et af børnebørnene og se ”Peter Pan” – det var fantastisk. Jeg er faktisk en ret barnlig sjæl.

Da Uffe sidste år fyldte 75 år, sagde han farvel og tak til alle de mange bestyrelsesposter, han har haft, siden han forlod dansk politik.

– Jeg orkede ikke alle de rejser mere – og slet ikke de oversøiske. Så nu har jeg kun én bestyrelsespost tilbage, nemlig som formand for Folketeatret – og det elsker jeg. Og så skal Alice og jeg rejse lidt sammen – det er mere hyggeligt end arbejdsrejserne alene.

Læs hele interviewet med Uffe Ellemann-Jensen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold