Uffe Ellemann-Jensen: Frygter ikke døden

Uffe Ellemann-Jensen

Uffe Ellemann-Jensen

(Foto: Kaspar Wenstrup)

76-årige Uffe Ellemann-Jensen er aktuel med en ny bog, der bærer titlen "Som blad i høst. Mit liv efter politik”.

Og her åbner han op for mere af sig selv på hustruen Alice Vestergaards opfordring. 

I bogen fortæller Danmarks tidligere udenrigsminister om hans kærlighed til hustruen, som han snart kan fejre guldbryllup med, og om mere mørke emner - nemlig sygdomme. 

Den tidligere politiker har nemlig en håndfuld dårligdomme, der kræver, at han tager piller hver dag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Uffe Ellemann-Jensen

Uffe Ellemann-Jensens nye bog hedder "Som blad i høst. Mit liv efter politik". (Foto: Kasper Wenstrup)

Uffe beklager sig dog ikke, men han kan nok ærgre sig over, at kræfterne ikke er de samme, som før – at hans elskede jagt er droppet, og fiskeriet er blevet mindre – men humøret fejler ikke noget.

– Jeg spekulerer mindst muligt over det. Selvfølgelig tænker jeg over, at jeg er blevet ældre, men jeg frygter ikke døden. Jeg har været heldig at have et rigt liv, og jeg har intet til gode. Det værste, der kan ske, er, at jeg skulle blive ramt af for eksempel demens og blive en byrde, fortæller Uffe Ellemann-Jensen, der har inviteret SE og HØR hjem i privaten i Hellerup. 

- Men jeg har sørget for, at alt er på plads, når jeg ikke er her mere – alle papirer og testamente er i orden. Og jeg er ved at rydde en del op blandt andet i mine bøger. Dem har jeg jo mange af, så jeg er begyndt at forære dem til Kirkens Korshær, så de kan sælge dem, og de kan give penge til et godt formål, fortæller Uffe Ellemann- Jensen.

Læs hele interviewet med Uffe Ellemann-Jensen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close