Nyheder29. januar 2014

Uffe Buchard: Det handler om at skille sig ud

Modeugen er så småt i gang i København, og modeeksperten ved, hvad han håber på
Modemanden Uffe Buchard er som altid at finde under den Københavnske modeuge
Modemanden Uffe Buchard er som altid at finde under den Københavnske modeuge
 Foto: All Over

Selvom vinterens modeuge traditionelt set foregår indendørs i lune gemakker, så kan den dyne af snevejr, der ligger over hovedstaden, spænde ben for arrangementet, der i disse dage finder sted.

Derfor er svaret klart, når man spørger administrerende direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruuse.

Læs også: Uffe Buchard køber luksushybel

- Jeg har altid gode og høje forventninger til modeugen, men jeg håber ikke, vi bliver forsinket for meget af vejret. Det er virkelig råkoldt, og selvom byen ser fin ud, når den er dækket af sne, så når den til et punkt fredag, hvor alt bare er en grå masse, siger hun og tilføjer:

- Jeg håber virkelig ikke, vores internationale gæster mister modet.

Når sneen er banket af støvlerne for modeugens mange gæster, er hun dog sikker på, at de har flere oplevelser til gode på de mange catwalks:

- Jeg er mest vild med vinterkollektionen, for der er flere materialer at arbejde med, og det er fedt at se, hvad de kan med for eksempel læder og pels og uld. Der er mange flere lag og mere design i det, siger hun.

Modeekspert Uffe Buchard håber, at designerne går efter at præsentere "lidt, men godt".

- Jeg forventer mere kvalitet over hele linjen. Jeg forventer, at designerne har redigeret deres kollektion ned til "the bare essentials" og den dna, de vil kendes for og ikke alt muligt pjat, siger han.

- Det handler om at skille sig ud, og have sin egen dna, som folk husker. Ellers tror jeg, at løbet er kørt, for der er så mange om buddet efterhånden. Det er ikke tilladt at lave det samme, siger han.

Se også: Uffe Buchard på sprøjten

Den københavnske modeuge fortsætter resten af ugen, og byder på shows fra blandt andet Designers Remix, By Malene Birger, Soulland og Han Kjøbenhavn.

Newspaq

Sponsoreret indhold