Nyheder16. august 2023

Udskyder skolestart: Har stået under vand i flere dage

Massive vandmasser har fået norsk skole til at udskyde skolestart en uge
Oversvømmelser i Norge
Oversvømmelser i Norge har fået store konsekvenser.
 Foto: Stian Lysberg Solum/Ritzau Scanpix

For børn og unge plejer det at være en god nyhed, når man får uventet fri fra skole. Men på en skole i den norske by Bagn havde de nok helst været foruden.

Skolestarten for 63 elever er nemlig udskudt flere dage på grund af voldsomme oversvømmelser, der har ødelagt byer og hjem den seneste uge.

Stormen, som nordmændene kalder 'Hans', har medført de højeste vandstande i 50 år, og det har altså fået konsekvenser for den lille skole.

– Vores skole ligger meget lavt i terrænet, og det er en gammel skole. Vi har haft oversvømmelser flere gange, for eksempel har kælderen stået under vand før, men det har vi kunne ordne. Men nu var oversvømmelsen så stor, at vandet stod langt op ad muren i bygningen, og bygningen stod under vand i flere dage, siger skoleinspektør Charlotte Kulterud til det norske medie VG.

Bagn oversvømmet
En skole der ligger i byen Bagn kan ikke blive klar til skolestart på grund af oversvømmelser.
 Foto: Cornelius Poppe/Ritzau Scanpix

De store mængder vand har ødelagt store dele af skolen, så selv om eleverne vender tilbage til skole igen, så bliver det ikke i deres vante rammer. I stedet skal de begynde på en skole, der ligger 20 minutters køretur fra deres egen.

Ifølge borgmesteren er det på nuværende tidspunkt tikke muligt at vende tilbage til skolen i Bagn.

– Processen er, at skolen ikke er klar til næste uge. Ingen har overblik over skadernes omfang.

– Vi har lige kontaktet forsikringsselskabet, og har lige fået hovedet oven vandet, så det er lidt tidligt at sige noget mere, siger Marit Hougsrud.

Sponsoreret indhold