Nyheder30. januar 2024

Udenlandsk medie fælt skuffet over Den lille Havfrue: Verdens mest overvurderede?

Et australsk medie er alt andet end begejstret for en af Danmarks mest kendte turistattraktioner. Faktisk mener det, at der kan være tale om den mest overvurderede attraktion i verden
Den lille havfrue er natten til tirsdag den 30. maj 2017 blevet udsat for hærværk og er blevet malet rød. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Turisterne vælter til for at se Den lille Havfrue, men er attraktionen i virkeligheden dybt overvurderet?
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Vi danskere elsker fortælling om, at hele verden strømmer til København for at se den ikoniske statue, der forestiller Den lille havfrue fra H.C. Andersens eventyr af samme navn.

Men det viser sig, at ikke alle turister, der ser den lille statue, er imponeret.

Det australske medie The Sydney Morning Herald skrev i hvert fald mandag, at det med rette kunne kaldes for den mest overvurderede turistattraktion i verden.

Har man set den lille statue ved Langelinie, kunne man da også argumentere for, at der måske skulle være en statue af en nøgen kejser i stedet.

I hvert fald hvis man som det australske medie holder den op mod gigantiske statuer som Frihedsgudinden eller Cristo Redentor i Rio de Janeiro.

Ifølge TV 2 Kosmopol, der først citerede The Sydney Morning Herald, er statuen dog en fin måde, at vise danskheden frem på over for omverden.

Det fortæller turismeforsker Matias Thuen Jørgensen fra Roskilde Universitet til mediet.

– Det er nærmest blevet en del af den som attraktion, at den repræsenterer det, vi er: Et lille land, hvor noget ikke behøver at være stort for at være godt, siger han.

Tilbage hos The Sydney Morning Herald er det dog ikke alle, der deler den holdning.

Journalisten, der har besøgt Danmark for nylig, formåede i hvert fald ikke at finde nogen, der var imponeret over statuen fra 1909, på sin reportage.

– Hun er ikke specielt stor, siger en person, mens en anden er endnu mere kritisk.

– Ja, det er temmelig elendigt.

Skuffende eller ej, så er der ingen tvivl om, at Den lille Havfrue er en sikker vinder for den danske turistbranche år efter år.

En million mennesker kigger forbi Langelinie hvert år for at få et glimt af statuen.

Sponsoreret indhold