Uægte konge - ja tak!

Hvis Frederik havde fået børn med en elskerinde i stedet for med Mary, så skulle de uægte børn også have ret til tronen, mener Enhedslisten

Hvis Frederik havde fået børn med en elskerinde i stedet for med Mary, så skulle de uægte børn også have ret til tronen, mener Enhedslisten

Foto: All Over

Hvis kronprinsen havde fået et barn med Malou, Katja, Bettina eller en af de andre piger, der kom før Mary, så skulle det barn måske være konge en dag. Det mener Enhedslisten ifølge Ekstra Bladet.

- Når vi nu skal i gang med at revidere tronfølgerloven, kan vi lige så godt gøre det ordentligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der er ligestillingsordfører for partiet.

Som loven er nu, er det kun børn født i lovligt ægteskab, der har arveret til tronen, og det mener Schmidt-Nielsen er helt forældet.

- Vi er i det danske samfund kommet væk fra det med ægte og uægte børn. Derfor skal vi også gøre op med den paragraf, når vi skal i gang med ligestillingen i kongehuset, siger hun,

Hvis Enhedslisten får deres forslag igennem, så vil det betyde, at hvis det eksempelvis skulle vise sig, at Martin var far til lille Felix, så vil prinsen beholde sin 5. plads i arvefølgen. Eller hvis der pludselig dukkede en søn op, som Frederik havde lavet med en amerikansk studine, da han læste på Harvard, så skulle den dreng være Danmarks næste konge.

Der har tidligere været stillet spørgsmålstegn ved, hvor meget blåt blod de kongelige engentligt har i årene, så muligvis vil en ny lov om arvefølgen falde i god jord - ægte såvel som uægte børn.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close