Nyheder17. december 2021

Tyfon på næsten 200 kilometer i timen dræber 12 i Filippinerne

Over 300.000 mennesker er på flugt fra deres hjem i Filippinerne, efter at en tyfon med vindstød på 195 kilometer i timen har ramt østaten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/21351261194735-1920x1280we.jpg
 Jay Labra/AP/Ritzau Scanpix

Mindst 12 personer har mistet livet i Filippinerne, efter at landets kraftigste tyfon hele året torsdag buldrede ind over østaten.

Det oplyser landets katastrofemyndigheder fredag.

Den voldsomme tyfon, der har fået navnet Rai, har væltet træer, elmaster og oversvømmet landsbyer, lyder det. Over 300.000 mennesker er flygtet fra deres hjem og fra hoteller ved kysten.

vindstød er aftaget

Tyfonen gik torsdag i land på den østlige ø Siargao.

Den ramte med vindstød på helt op til 195 kilometer i timen. Fredag er vindstødene aftaget en smule til gennemsnitligt omkring 150 kilometer i timen.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er der tale om en orkan, når der er vindstød på over 117 kilometer i timen.

tropiske storme

Betegnelserne orkan, cyklon og tyfon bruges alle om kraftfulde tropiske storme. Betegnelserne varierer dog, alt afhængigt af hvor stormene opstår.

I den nordvestlige del af Stillehavet (eksempelvis Filippinerne og Japan) er der tale om tyfoner. Orkaner forekommer i Atlanterhavet og i den nordøstlige del af Stillehavet (eksempelvis USA), mens cykloner opstår i den sydlige del af Stillehavet og i Det Indiske Ocean (eksempelvis Indien).

Sponsoreret indhold