Nyheder18. december 2021

Tvunget til at sørge: Indfører 11 dages grineforbud i Nordkorea

Fredag var det 10 år siden, at Nordkoreas leder Kim Jong-il døde. Dette markeres med en national sorg, hvor reglerne foreskriver, at nordkoreanerne hverken må feste eller grine
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega275412_010.jpg
 Foto: MEGA

Den nationale sørgeperiode på 11 dage er netop startet i Nordkorea, som mistede deres leder Kim Jong-il for præcis ti år siden, den 17. december 2011.

Jong-ils yngste søn Kim Jong-un tog over efter sin fars død, og fredag deltog han i mindehøjtideligheden for den afdøde leder.

Men én enkelt dag med bedrøvede miner er ikke nok for det strikse nordkoreanske diktatur, der også fredag indførte en omfattende landesorg på 11 dage.

- Under sørgeperioden må vi ikke drikke alkohol, grine eller deltage i fritidsaktiviteter, fortæller en kilde fra byen Sinuiju til Radio Free Asias regionale medie.

Ført bort

Selv indkøbsture har været forbudt på Kim Jong-ils dødsdag, den 17. december.

- Førhen er flere blevet taget i at indtage alkohol eller være påvirket under sørgeperioden, og de blevet arresteret og behandlet som ideologiske kriminelle. De er blevet ført bort og aldrig set igen, fortæller kilden videre.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20211218-011410-4-1920x1206we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den lange sørgeperiode blev fredag - på Kim Jong-ils dødsdag - sat i gang med en mindehøjtidelighed ved Kumsusan Palace of the Sun i Pyongyang (Foto: Ritzau Scanpix)

En anden fra grænsebyen udtaler til RFA:

- Fra den første dag i december, vil de (red. politiet) have en speciel opgave i at slå ned på dem, som 'ødelægger' den kollektive sørgelige stemning.

Ingen begravelser eller fødselsdage

Det er heller ikke tilladt at fejre fødselsdage i sørgeperioden, og mister du et familiemedlem, må begravelsen også udskydes til efter de 11 dage er gået. Det er nemlig ikke tilladt at sørge over andre, end den tidligere leder.

Kim Jong-il var Nordkoreas anden leder, og regerede fra 1994 til 2011.

Sponsoreret indhold