Nyheder2. september 2020

Tvivl om stor dansk festivals fortsatte drift

I en ny rapport sår revisor stærk tvivl om den fortsatte drift af den aarhusianske festival Northside, hvis krisen fortsætter. Moderselskabet bag står desuden for at arrangere to andre store danske festivaler
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/northside_uge_25.jpg
 Foto: Morten Rygaard/Northside

Det er ingen stor overraskelse, at kulturlivet lider hårdt under coronasituationen, der satte en stopper for eksempelvis sommerens festivaler.

Og selvom mange billetholdere går og krydser fingre for en stor festlig tilbagevenden til dyrskuepladser og camps i 2021, så har økonomien bag de store arrangementer tilsyneladende fået et så massivt knæk, at det kan have konsekvenser, der rækker længere end dette års aflyste festivaler.

Endnu en mørk sky er drevet ind over håbet, efter en revisor for Northside-festivalen nu sår alvorlig tvivl om arrangementets fremtid.

Det sker i en rapport, som selskabet bag festivalen, Northside Entertainment, netop har offentliggjort.

”Såfremt krisen udvikler sig væsentligt anderledes end forventet af ledelsen kan der opstå væsentlig usikkerhed der kan rejse betydelig tvivl om selskabets fortsatte drift,” lyder de nedslående nyheder blandt andet.

Det er et uafhængigt revisionsselskab, der har stået for revisionen af årsregnskabet 2019. Heri er budgetterne udarbejdet ud fra en forudsætning om, at det er muligt at afholde festivalen i 2021.

”De nye budgetter forudsætter yderligere at selskabet modtager en del af kompensationspakkerne, samt et fremtidigt billetsalg på niveau med tidligere regnskabsår. Ud fra nye budgetter er det ledelsens vurdering, at der er tilstrækkelig likviditet til at fortsætte driften. Moderselskabet har samtidig underskrevet en støtteerklæring med henblik på at yde økonomisk støtte i det omfang, det er nødvendigt for at understøtte selskabets drift, ” står der desuden.

Men dette er altså alt sammen kun muligt, så længe krisen ikke udvikler sig væsentligt anderledes end forventet.

Moderselskabet, der refereres til, er Superstruck Entertainment, der opkøbte den aarhusianske festival forrige år.

Selskabet ejer og driver desuden en række store festivaler og koncertbegivenheder på verdensplan.

Herunder Sziget i Budapest, som er Europas største festival, Sónar i Barcelona, Øyafestivalen i Oslo, Flow i Helsinki og Field Day i Sydney.

Superstruck fungerer desuden som overordnet holdingselskab for de to andre store danske festivaler; Haven på Refshaleøen i København og Tinderbox på Fyn.

Navne som Lukas Graham, Green Day, Massive Attack og Mew skulle have spillet på den aflyste Northside Festival i år.

Sponsoreret indhold