Nyheder24. juli 2014

TV-kok i alvorlig ulykke: Måtte opereres i syv timer

Thomas Castberg styrtede på sin mountainbike
Af af
Thomas Castbergs ansigt måtte gennemgå en syv timer lang operation efter et alvorligt styrt på mountainbike
Thomas Castbergs ansigt måtte gennemgå en syv timer lang operation efter et alvorligt styrt på mountainbike
 Foto: Dan Mariegaard



Hvad der skulle have været en stille træningstur på sin mountainbike i Rude Skov for syv uger siden, endte i stedet med en længere tur på operationsbordet for TV-kokken Thomas Castberg.

Den 39-årige kok og dommer i det populære TV3-program Masterchef styrtede nemlig så uheldigt på sin nye mountainbike, at hans højre side af ansigtet blev alvorligt kvæstet: Kinden blev revet op, og både øjenhulen og kindbenet blev knust.

Det fortæller TV-kokken selv til BT:

- Jeg var vildt bange for at besvime og forbløde. Jeg begyndte at råbe panisk højt, samtidig med at jeg fik kontakt over telefonen med 112. De spørger, hvor jeg er, og jeg kan kun svare: 'Jeg står på blå spor i Rude Skov med mit ansigt i hånden. I må komme, fortæller Thomas Castberg til BT.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/6d7dd8838ce84c9e805879b16f6aa682.jpg



Thomas Castberg (i midten) i rollen som dommer i TV3-programmet Masterchef (Foto: Dan Mariegaard)


Heldigvis kom der tilfældigvis et par løbere forbi, der får slået alarm - og kort tid efter er TV-kokken i al hast på vej mod Rigshospitalet, hvor han gennemgik en syv timer lang operation i ansigtet.

LÆS OGSÅ: Her er den mest sexede TV-kok

LÆS OGSÅ: Åhh nej... Matthias Hundebøll sætter ild til...

Lægerne gav blandt andet Thomas Castberg en kunstig øjenhule, lavet af titanium, og 3-4 titaniumplader og skruer, som skal holde sammen på det knuste kindben.

Nu står den på ugentlige kontroller. Indtil videre er der stadig problemer med følesansen i ansigtet. Om øjet har taget skade, ved lægerne heller ikke endnu. Den alvorlige skade i ansigtet har betydet, at TV-kokken indtil for nyligt kun kunne spise flydende kost - med det resultat at han har tabt sig over syv kilo.

- Man tænker jo altid: Det går aldrig ud over mig. Det rammer altid naboen. Men når det sker, så oplever du pludselig, at der er sket noget, der ikke kan gøres om. Du bliver konfronteret med, at du ikke er udødelig. Jeg er så glad for, at jeg overlevede og kom til at se mine børn og kæreste igen. 'Masterchef' og alt andet var så langt væk. Jeg er meget pragmatisk, og var mit ansigt blevet for ødelagt til at kunne vises på tv, måtte jeg lave noget andet. Men jeg har fået meget støtte fra TV3 hele vejen, og heldigt nok er der pause i optagelserne, så sårene kan nå at hele endnu mere op, siger Thomas Castberg, der kommer med et råd til alle:

Hvis du har en smartphone, så hent en 112 app. På den måde kan alarmcentralen altid se, hvor du er, hvis uheldet er ude.

Sponsoreret indhold