Lægerne frygtede kræft: TV 2-vært hasteopereret

Karen-Helene Hjorth blev i november 2017 opereret, fordi lægerne frygtede, at hun havde modermærkekræft.

Karen-Helene Hjorth blev i november 2017 opereret, fordi lægerne frygtede, at hun havde modermærkekræft.

Foto: Peter Grosen

Normalt styrer hun sikkert og professionelt TV 2 News-studiet. Men tilbage i november tog TV 2 News-værten Karen-Helene Hjorths liv en alvorlig og uventet drejning, der gjorde, at tankerne formentlig havde svært ved at samle sig om jobbet som TV-vært.

Den 41-årige journalist måtte pludseligt hasteopereres på Rigshospitalet i fuld narkose, efter at lægerne tilbage i november fandt et mistænkeligt modermærke på hendes krop. Et modermærke som lægerne frygtede var modermærkekræft.

Det fortæller Karen-Helene Hjorth til Ekstra Bladet.

-  Det har selvfølgelig overhovedet ikke været sjovt. Hverken operationen i sig selv eller det faktum, at man skal gå og vente på svar bagefter for at finde ud af, om man har kræft eller ej, fortæller Karen-Helene Hjorth til Ekstra Bladet.

Efterfølgende skulle hun holde sig i ro – og ikke mindst vente på det opkald fra lægen, der ville afgøre, om hun var ramt af den frygtede sygdom eller ej. Ventetiden var svær, fortæller TV 2 News-værten til Ekstra Bladet:

Karen-Helene Hjorth blev i november 2017 opereret, fordi lægerne frygtede, at hun havde modermærkekræft.

Karen-Helene Hjorth måtte i fuld narkose, mens lægerne fjernede det mistænkelige modermærke. Foto: Peter Grosen

- Jeg gik og kiggede på min telefon konstant. Jeg havde fået at vide, at der ville gå cirka 10 dage, og der gik så 14. Den dag, jeg så fik svar, sad jeg faktisk i TV2-studiet i to timer i træk, hvor jeg ikke havde mulighed for at tage min telefon, men den stod lige bag ved mig i min taske, så jeg kunne mærke, at den brummede flere gange, siger Karen-Helene Hjorth til Ekstra Bladet og tilføjer, at hun havde fortalt kolleger, hvad hun netop havde været igennem – og at hun gik og ventede på et svar, der kunne vende fuldstændigt op og ned på hendes liv.

Karen-Helene Hjorth var i studiet, da Rigshospitalets læge forsøgte at få fat i hende – og da hun opdagede de tre ubesvarede opkald fra hospitalet, skyndte hun sig at ringe tilbage. Heldigvis var svaret det, hun havde drømt om: Der var ikke tale om kræft.

- Det var simpelthen sådan en stor forløsning, og jeg begyndte helt spontant at tude. Det var rigtig dejligt, at der var nogle gode kollegaer i nærheden af mig, som vidste, hvad det var, der var los, og hvad jeg havde gået med i de dage, fortæller en lettet Karen-Helene Hjorth til Ekstra Bladet.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close