Nyheder10. september 2014

TV 2-korrespondents mareridt: Fødte midt i krigshelvede

TV 2s Simi Jan fødte søn alt for tidligt
Af af
TV2s Simi Jan er vant til at rapportere fra krigens centrum. I juli var hun pludseligt midtpunkt i sit eget mareridt
TV2s Simi Jan er vant til at rapportere fra krigens centrum. I juli var hun pludseligt midtpunkt i sit eget mareridt
 Foto: Jeppe Michael JensenTil dagligt sørger TV2s Simi Jan for at rapportere fra verdens brændpunkter, når konflikter og krig brager løs i blandt andet Afghanistan og Israel.

Men i juli blev den erfarne korrespondent ufrivilligt hovedperson i sit eget personlige drama.

35-årige Simi Jan måtte hastes ud af Gaza, da hun pludselig fik smerter og blødninger under sin graviditet. Simi Jan var på daværende tidspunkt seks måneder henne, fortæller hun i et interview med TV2:

- Jeg var meget, meget urolig. Bombardementerne var meget intense, og havde jeg ikke været gravid, havde jeg nok bare tænkt "nå ja". Men lige pludselig stod jeg der med et barn i maven og havde fået blødning, og det hele var frygtelig, for jeg ville bare ud, men der var intet at gøre før næste dag.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks bedste TV-værter

LÆS OGSÅ: Simi Jan taler ud om sygdomsforløb

Korrespondenten blev indlagt på et hospital i Israel, hvor hun fødte en lille søn - to en halv måned for tidligt.

- Han vejer kun 1200 gram og er meget, meget lille, og de tager ham væk med det samme, fortæller Simi Jan, der selv tilbringer 12 timer på en intensivafdeling på grund af komplikationer.

Siden fødslen har Simi Jan og hendes mand Allan tilbragt det meste af tiden på hospitalet sammen med deres søn, de har valgt at kalde Adam:

- Det er den største krise i mit liv. En ting er at få et barn for tidligt, noget andet er at være i et fremmed land oven i købet. Jeg regnede med, at jeg skulle på barsel i Danmark og nyde det gode vejr og købe ting til børneværelset, men pludselig står man med et barn, der er alt for lille i et fremmed land, hvor man hverken har familie eller venner i nærheden. Det har været en rigtig hård omgang, siger hun til TV2.

Sponsoreret indhold