Nyheder15. december 2015

Gør mord og terror til underholdning: TV 2 hiver sin trailer tilbage efter kritik

Traileren, der skulle lokke seerne til skærmen, når TV 2 ser tilbage på 2015, har fået hård kritik fra både politiker og danskere. Nu er videoen så blevet fjernet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aarsvideo.jpg
 (Foto: YouTube)

Traileren, der skulle lokke seerne til skærmen, når TV 2 ser tilbage på 2015, er både smagløs og upassende. Og tirsdag morgen tog TV 2 derfor konsekvensen og fjernede den lidt over et minut lange video, der var en trailer for TV 2s årskavalkade-show.

Det skriver Ekstra Bladet.

Traileren er bygget op omkring MØs ’Lean On’, og til tonerne af megahittet danser showets værter samt Morten Østergaard og Johanne Schmidt-Nielsen rundt.

Men midt i den muntre dans har TV 2 valgt at vise dødalvorlige klip fra både terrorangrebet i København og Paris, og traileren viser også klip af fortvivlede flygtninge, der er kommet til landet.

Og dét er altså både usmageligt og upassende, lyder kritikken fra flere. Blandt andre fra Johanne Schmidt-Nielsen, som altså selv medvirker i videoen.

Enhedslistens politiker skrev mandag aften på sin Facebook-profil, at hun gerne så, at TV 2 trak traileren tilbage, for videoen er ”ærlig talt langt ude”, som Johanne Schmidt-Nielsen skrev:

- Den blander fjolledans med terror, flygtninge og maskingeværer. Det er respektløst. Ikke mindst overfor de mange, der har mistet. Det fremstår som lallende ligegyldighed. Det er ikke okay. Jeg burde have bedt om at godkende videoens indhold, før jeg sagde ja til at være med. Det troede jeg ikke var nødvendigt, til et TV2 program om året der gik. Dumt af mig. Tidligere i aften skrev jeg til TV2. Jeg har fortalt dem, hvad jeg mener om deres video. Og foreslået dem at trække den tilbage, skrev Johanne Schmidt-Nielsen.

Og TV 2 har altså valgt at lytte til Johanne Schmidt-Nielsen og andre kritiske kommentarer, som kanalen har fået. Tirsdag morgen valgte TV 2 at fjerne videoen.

- Jeg kan se på kommentarerne, at nogle mener traileren for TV 2s årskavalkade 'De største øjeblikke' er 'smagløs', 'upassende' og sågar, at traileren opfattes som et forsøg på at gøre 'mord og terror til underholdning'. Intet kunne være fjernere fra vores intentioner, skriver TV 2-redaktør Svend Rasmussen i en skriftlig begrundelse til Ekstra Bladet.

- Traileren her er et forsøg på at indramme et 2015, som har været et skrækkeligt år med for eksempel terror og en stigende flygtningestrøm. Men selv om det fylder meget, så har 2015 altså også været meget andet end det. Det har været en dansker i rummet, et på mange måder overraskende folketingsvalg, en dansker på toppen af de amerikanske hitlister og mange andre ting, fortsætter han over for Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold