Nyheder 10. november 2015

Efter 21 år: TV 2-direktør forlader jobbet efter affære

Michael Dyrby stopper som nyhedsdirektør efter ”en kortvarrig affære”
(Foto: TV 2)

Han er manden, der gang på gang har forsvaret TV 2 - blandt andet som fast paneldeltager i programmet "Presselogen" på TV 2 News. Men nu er det slut.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

TV 2’s fremtrædende nyhedsdirektør Michael Dyrby forlader sit job på grund af en affære og " kompromitterende materiale".

Han har haft en affære med en kvinde, der ikke arbejder på TV 2.

Identiteten på kvinden er SE og HØR bekendt.

- Jeg har mandag orienteret Merete Eldrup (adm. direktør, TV 2, red.), og vi er enige om, at det ikke kan være anderledes i den nuværende situation. Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes, siger Dyrby i en pressemeddelelse ifølge tv2.dk

Dyrby, der har været en del af TV 2's direktion siden 2010, fortæller ikke hvad materialet er, men det er en potentiel bombe under hans lederposition.

- Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2, siger Michael Dyrby, som blev ansat på TV 2 i 1994.

Den tidligere direktør skal nu bruge tiden på sin familie, som han med egne ord har svigtet.

- Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og jeg. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne, siger han. Ifølge BT drejer det sig om nøgenbilleder.

Nyhedschef Mikkel Hertz bliver midlertidig nyhedsdirektør.

Sponsoreret indhold