Nyheder14. juni 2023

Trump udtaler sig: Havde ret til at beholde dem

Genvinder Donald Trump magten i USA, vil han udnævne en specialanklager til at ”gå efter” præsident Joe Biden.
Donald Trump mener selv, at han havde ret til at beholde de klassificerede dokumenter. 
Donald Trump mener selv, at han havde ret til at beholde de klassificerede dokumenter.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den tidligere præsident i USA Donald Trump mener selv, at han havde ret til at være i besiddelse af klassificerede dokumenter, som han er tiltalt for at have håndteret ureglementeret.

Det siger den tidligere præsident i tale natten til onsdag dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den kontroversielle ekspræsident har længe hævdet, at anklagerne mod ham er politisk motiverede.

I sin tale siger han, at han selv vil udpege en særlig anklager for at "gå efter" den nuværende præsident, Joe Biden, hvis han bliver valgt ind i Det Hvide Hus igen. Han præciserer ikke, hvilken forbrydelse det skulle være for.

Trump udtaler sig efter indledende retsmøde i føderal sag, hvor han er tiltalt for i alt 37 anklager relateret til hans håndtering af en række fortrolige dokumenter om USA's nationale sikkerhed.

Det var ventet, at Trump fra Bedminster i delstaten New Jersey ville udtale sig som en del af et vælgerarrangement.

Tirsdag dansk tid erklærede den tidligere republikanske præsident sig ikke skyldig i sagen ved retsmødet, der fandt sted i Miami i Florida.

Ifølge nyhedsbureauet AFP kalder Trump natten til onsdag tiltalen rejst af det amerikanske justitsministerium for "ondt og afskyeligt magtmisbrug".

- I dag har vi været vidne til det onde og afskyelige magtmisbrug i forbindelse med fejlhåndtering af regeringshemmeligheder. Meget trist ting at se på, sagde Trump efter at have overstået retsmøde.

I talen siger Trump yderligere, at kasser med klassificerede dokumenter indeholdt "alle typer af personlige ejendele", skriver avisen The New York Times.

Anklagerne mod Trump tæller en række brud på spionageloven. Det skyldes, at Trump opbevarede hundredvis af hemmeligstemplede dokumenter i sin bolig i den eksklusive golfklub Mar-a-Lago.

Spionageloven omhandler - foruden spionage - også håndtering af hemmelige dokumenter.

/ritzau/

Sponsoreret indhold