Nyheder9. november 2016

Det umulige skete: Trump ER USA's næste præsident

70-årige Donald Trump sejrede over Hillary Clinton i nat
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trump_0.jpg
 Foto: All Over

LOS ANGELES/SE & HØR: Donald Trump er USAs næste præsident.

Det står klart efter et ekstremt overraskende valg i Amerikas Forenede Stater. Trump, 70, vil i januar flytte ind i Det Hvide Hus med sin kone, Melania.

Den republikanske kandidat havde en overraskende føring fra start og endte med at vinde med de nødvendige 270 valgmænd - efter at han blandt andet vandt vigtige svingstater som Iowa, Pennsylvania og Florida.

Klokken 08:33 kunne nyhedsbureauet AP erklære, at Donald Trump havde vundet Wisconson, der dermed sikrede ham 274 stemmer i valgmandskollegiet. Omkring det tidspunkt kom det også frem, at Donald Trump havde modtaget et privat opkald fra hans modstander, Hillary Clinton, der lykønskede ham med sejren.

Det var de færreste, der havde spået, at 70-årige Donald Trump ville sejre tirsdag nat dansk tid.

Den excentriske forretningsmand og mangemillionær blev af mange kaldt en "cirkusklovn", da han annoncerede, at han ville forsøge at indtage jobbet som USAs næste præsident.

Han blev kaldt "outsideren" og ham, der sagde, hvad han ville - og mange politiske eksperter var derfor ikke sene til at konkludere, at Donald Trump ikke ville få nok medvind til at vinde over Hillary Clinton, der de sidste 40 år har haft politik helt tæt inde på livet.

Men efter at have sejret i vigtige stater som blandt andre Ohio, North Carolina, Florida og Wisconsin står det altså klart, at Donald Trump havde flest støttere i Guds eget land. Han bliver USA's 45. præsident og afløser Barack Obama 20. januar næste år.

Sponsoreret indhold