Nyheder14. september 2022

Trods energikrise og tårnhøj inflation: Disse varer er faldet i pris

Mens priserne brager til tops på tusindvis af varer, er der fortsat varegrupper, der ikke er berørte af prisstigninger
brætspil
Prisen på brætspil er faldet med 27,3 procent siden januar.
 Foto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

De seneste måneder har danskerne levet med tårnhøj inflation, stigende energipriser og ikke mindst dyrere dagligvarer.

Men selv om vi befinder os i en tid, hvor voldsomme prisstigninger hærger hele landet, er der dog alligevel en række varer, der er faldet i pris.

Det skriver Finans.dk, der har fået sammenligningstjenesten Pricerunner til at tjekke 360 varegruppers udvikling.

Det er særligt er routere, emhætter og brætspil, der topper listen over prisfald siden januar 2022. På listen lyder det nemlig, at de tre varegrupper er faldet med henholdsvis 44,1, 42,8 og 40,1 procent.

Længere nede på listen over de mest markante prisfald findes fodbolde, garageporte og bagemaskiner da også. Men disse produkter er dog "kun" faldet med omkring 20 procent.

Spørger man forbrugeranalytiker Katrine Barlev om udviklingen, er det ikke helt tilfældigt, at det netop er disse varegrupper, der falder i pris. Hun mener nemlig, der er et mønster:

– Jeg ser en tendens til, at det er ting, vi fornøjede os med under coronakrisen. F.eks. brætspil, vin og saftpressere. Det var det nogle ting, vi købte, som var lidt nice to have i den tid. Vi sad derhjemme, vi kedede os, vi havde ikke nogen udendørsaktiviteter og alt var aflyst, siger hun og fortsætter:

– Så derfor forkælede vi os selv med f.eks. at lave lækker juice derhjemme, siger hun til mediet.

Men selv om flere produkter er faldet markant i pris, er der også en lang række varer, der er berørt at enorme prisstigninger. Det gælder blandt andet digitalkameraer, isterningsmaskiner og elektriske køretøjer, som alle tre er steget med over 100 procent.

Du kan se hele listen over produkterne, der er faldet og steget i pris, i artiklen HER.

Sponsoreret indhold