Nyheder23. marts 2014

Triers nymfoman-film flopper stort i USA

16 amerikanske biografer slog fredag dørene op for den danske filminstruktør Lars von Triers kontroversielle værk Nymphomaniac Vol 1.
Nymphomaniac har ikke den succes i USA, som Von Trier og resten af holdet havde håbet på.
Nymphomaniac har ikke den succes i USA, som Von Trier og resten af holdet havde håbet på.
 Foto: Allover

Men indtil videre ser det ikke videre positivt ud for den ellers stjernespækkede film.

The Hollywood Reporter skriver, at filmen - baseret på tidlige tilbagemeldinger - alt i alt kommer til at indtjene under 110.000 dollar i løbet af weekenden.

Læs også: TRIERS SEX-FILM STOPPET AF CENSUR

Indtil videre går det bedst for den omdiskuterede film i New York og Los Angeles.

Magnolia Pictures, der udgiver "Nymphomaniac" i USA, gjorde filmen tilgængelig on-demand den 7. marts, hvad der kan være en del af forklaringen på det ringe fremmøde i biograferne.

Læs også: TRIERS UNGE NYMFOMAN: JEG VILLE IKKE HAVE SEX

Filmen har fra start af ellers tilegnet sig en del opmærksomhed - og ikke bare for dens mange eksplicitte sexscener og det stjernespækkede cast, der blandt andet tæller Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård og Uma Thurman.

I februar skabte Shia LaBeouf eksempelvis overskrifter verden over, da han udvandrede fra et pressemøde ved filmfestivalen i Berlin - til stor overraskelse for både presse og kolleger.

Læs også: LARS VON TRIER: SÅ PROVOKERER HAN IGEN

Det var et spørgsmål om filmens sexscener, der fik LaBeouf til at forlade mødet. Senere dukkede han op på den røde løber med en brun papirpose over hovedet med teksten: "Jeg er ikke berømt mere".

"Nymphomaniac" er ifølge Lars von Trier det sidste kapitel i en trilogi, der begyndte med "Antichrist" og "Melancholia", som begge klarede sig bedre i biograferne.

Læs også: SUZANNE BJERREHUUS INSPIREREDE TIL NYMFO-FILM

Under "Melancholias" premiereweekend i 19 biografer i november 2011 indtjente den 257.174 dollar, skriver The Hollywood Reporter.

/ritzau/

Sponsoreret indhold