Nyheder5. marts 2024 (opd. 5. marts 2024)

Trendsales er blevet solgt: Her er opkøberen

Platformen, der bruges til køb og salg af brugt tøj, er blevet opkøbt
Når man fremover svinger kortet på Trendsales, så er det med en ny ejergruppe i baggrunden. 
Når man fremover svinger kortet på Trendsales, så er det med en ny ejergruppe i baggrunden.
 Foto: Jenny Kane/AP/Ritzau Scanpix

Trendsales er blevet opkøbt af den litauiske handelsplatform Vinted.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse ifølge flere erhvervsmedier, herunder Finans og DetailWach.

Prisen på handlen er ikke oplyst, skriver medierne.

Trendsales blev stiftet af Freeway-koncernen i 2004. I 2017 fusionerede de med genbrugsappen Tradono, hvor Mads Aarøe Mathiesen var medstifter.

Siden har han fungeret som administrerende direktør for Trendsales.

- Efter en succesfuld rejse med Trendsales i mange år er jeg begejstret over at forene kræfterne med Vinted-teamet og sammen gribe de muligheder, der ligger foran os, siger Mads Aarøe Mathiesen i pressemeddelelsen ifølge Finans og DetailWatch.

Trendsales er en online markedsplads for køb og salg af brugt tøj, boligtilbehør og elektronik. Selskabet har kendte forretningsfolk som Christian Stadil og Tommy Ahlers i ejerkredsen.

Vinted blev grundlagt i 2008 i Litauen. Ejerkredsen består en række venturekapitalfonde.

Platformen har kontorer i Tyskland og Holland og er til stede i 18 lande.

Ifølge selskaberne vil handlen give nogle fordele. Vinteds platform kombineret med Trendsales' lokale kendskab vil skabe "nye muligheder", lyder det ifølge DetailWatch.

Vinted vil bygge videre på Trendsales i Danmark, siger Vinteds topchef, Adam Jay, i pressemeddelelsen.

- Med imponerende vækst og en overbevisende vision er Trendsales en virksomhed, der har etableret et stærkt second-hand-fællesskab i Danmark, som vi glæder os over at blive en del af.

- Vi ser frem til en fælles fremtid, hvor vi vil fortsætte vores rejse med at gøre second-hand til førstevalget i Danmark og resten af verden, lyder det ifølge Finans.

DetailWatch skriver, at det endnu er uvist, om de to platforme skal slås sammen, eller om de fortsætter driften parallelt. Det oplyser Vinteds danske PR-bureau til mediet.

I 2022 havde Trendsales en omsætning på 70 millioner kroner. Ifølge DetailWatch forventer direktøren for Trendsales, at omsætningen rammer "et stykke over 100 millioner kroner" i 2023.

I 2021 havde platformen et overskud på 12,2 millioner kroner. Det var første gang med sorte tal på bundlinjen i seks år. I 2022 var overskuddet på 1,5 millioner kroner.

Sponsoreret indhold