Nyheder3. februar 2024

Tre panamanere er blevet reddet efter 11 dage i Stillehavet

Kokosnødder og regnvand holdt tre mænd i live, da de drev til søs ud for Panamas kyst
Columbias flåde har offentliggjort et billede af de tre mænd, der har overlevet 11 dage til havs - har de levet af regnvand og kokosnødder. 
Columbias flåde har offentliggjort et billede af de tre mænd, der har overlevet 11 dage til havs - har de levet af regnvand og kokosnødder.
 Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Fire personer fra Panama, som i 11 dage har drevet rundt i Stillehavet, er blevet reddet.

Det oplyser Columbias flåde fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

De tre panamanske mænd havde inden redningsaktionen tilbagelagt omkring 600 kilometer. De var egentlig taget afsted på en rutineopgave, hvor en fiskerbåd ikke langt fra byen Veracruz skulle have leveret benzin.

Byen ligger omkring 25 kilometer fra Panama By, som er hovedstaden i Panama.

Men turen endte altså med at trække betydeligt ud.

- Vi gav den (fiskerbåden, red.) benzin omkring klokken fem eller seks om eftermiddagen. Og så - da alle var taget afsted - stoppede vores motor, siger 30-årige Blas Olivardia, der er en af de tre mænd, i en video, som er blevet delt med en række medier.

- Fra da af begyndte vores rejse med den nordlige vind. Det tog 11 dage, forklarer han.

Da de tre mænd ikke var forberedt på de mange dage i vindens varetægt, havde de ikke medbragt udstyr eller proviant til turen. De har i 11 dage derfor levet af regnvand og kokosnødder.

Kokosnødderne "kom med strømmen, vi tog dem, knækkede dem og spiste dem," siger 27-årige Arturo Torres, som sammen med 21-årige Jose Olivardia udgjorde de to andre personer på båden.

En colombiansk flådepatrulje fik fredag øje på båden, der drev rundt omkring 180 sømil fra kysthavnebyen Buenaventura i Columbia.

De tre mænd "havde det fint", på trods af de 11 dage tilbragt på havet, siger den colombianske flådes løjtnant, Juan David Rendon, til AFP.

På billeder, som Columbias flåde har offentliggjort, kan man se de tre mænd stå ved siden af båden. En er barfodet, en har sokker på, mens den sidste er iført sandaler.

I januar 2023 reddede samme flåde den 47-årige Elvis François, efter at han havde overlevet 24 ufrivillige dage til havs midt i Det Caribiske Hav. Han overlevede blandt andet takket en flaske ketchup, som han havde på båden.

Sponsoreret indhold